Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog article main image

Έτοιμο ή υγιεινό φαγητό; Η αλλαγή που ήρθε για να μείνει…

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής μας επιβάλλει να βρισκόμαστε καθημερινά αρκετές ώρες έξω από το σπίτι με αποτέλεσμα να καταναλώνουμε γρήγορο έτοιμο φαγητό. Κατά συνέπεια, η διατροφή μας δεν είναι ιδιαίτερα ισορροπημένη και η υγεία μας επιβαρύνεται. 

 

 

Έτσι λοιπόν, σιγά σιγά  παρατηρείται η τάση να στρέφονται οι καταναλωτές σε εστιατόρια που τους προσφέρουν μενού με περισσότερες υγιεινές επιλογές. Αυτό μπορεί να είναι η επιλογή του light πιάτων ή ακόμα και η ανάλυση των συστατικών που χρησιμοποιούνται  έτσι ώστε να μπορούν να επιλέξουν αυτό που τους ταιριάζει.
 
To Δειπνοσοφιστήριον catering και o chef Jean Louis Capsalas συνοψίζουν την πρότασή τους σχετικά με το θέμα σε 4 βασικές έννοιες και σας προτείνουν να βασιστείτε στην ποιότητα, την ελληνικότητα, την αυθεντικότητα και την  πρωτοτυπία στις τάσεις των υλικών που θα χρησιμοποιήσετε  στο εστιατόριο σας.  Εφοδιαστείτε  λοιπόν με ποιοτικά υλικά, βιολογικά προϊόντα και δημιουργήστε συνταγές και πιάτα που στηρίζονται στην ελληνική μεσογειακή κουζίνα.
 
Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να αποφεύγετε τρανταχτά λάθη που προκαλούν τις αρνητικές εντυπώσεις των πελατών σας. Παρακάτω σας συγκεντρώνουμε μερικά βασικά λάθη προς αποφυγήν:  
• Αλάτι: Αποφύγετε την υπερβολική ποσότητα αλατιού στα πιάτα σας. Πέρα από το γεγονός ότι θα δυσαρεστηθούν οι πελάτες σας το πολύ μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα υγείας όπως υπέρταση, Αφήστε στην κρίση τους το κάτι παραπάνω στη γεύση των πιάτων τους! 
• Λιπαρά: Τα συναντάμε κυρίως στις διάφορες σως που συνοδεύουν τα πιάτα μας. Προτιμήστε να χρησιμοποιείτε light υλικά για την δημιουργία σως, όπως το γιαούρτι αντί για κρέμα γάλακτος, λαχανικά και ελαιόλαδο.
• Λάδι: Να είναι κυρίως ελαιόλαδο. Να το ανανεώνετε συχνά ειδικά στο τηγάνισμα, διότι η επεξεργασία των ακόρεστων λιπαρών του λαδιού σε υψηλές θερμοκρασίες έχει ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη των λεγόμενων trans λιπαρών. Επομένως, όταν το λάδι χρησιμοποιείτε ξανά και ξανά περισσότερα trans δημιουργούνται με αποτέλεσμα να προκαλούν προβλήματα που αφορούν την καρδιά και τα αγγεία.
 
Δημιουργήστε στο εστιατόριο σας ένα μενού που θα στηρίζεται πάνω από όλα στην ποιότητα αλλά και στη γεύση, ακολουθώντας τον παρακάτω ΔΕΚΑΛΟΓΟ:
  1. 2- 3 σαλάτες στις επιλογές του μενού
  2. Ένα πιάτο με ψάρι
  3. Τα κρέατα που χρησιμοποιείτε να είναι άπαχα
  4. Δώστε τουλάχιστον μια επιλογή για χορτοφάγους
  5. Το γαρνίρισμα των περισσότερων πιάτων να είναι λαχανικά
  6. Στα σάντουιτς ή στο ψωμί να αποφεύγεται την επάλειψη με το βούτυρο και χρησιμοποιήστε μαργαρίνη
  7. Μικρή ποσότητα αλατιού ή ζάχαρης στα πιάτα σας
  8. Σερβίρετε ξεχωριστά τις σως που συνοδεύουν σαλάτες/κρέατα/ζυμαρικά
  9. Χρησιμοποιείτε γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά, όπως τυρί με χαμηλά λιπαρά ή ημιαποβουτυρωμένο γάλα και αντικαταστήστε την κρέμα γάλακτος με το γιαούρτι.
  10. Τέλος, με την χρήση ζυγαριάς μετρήστε τα μεγέθη των μερίδων που σερβίρετε 
 
Από το Δειπνοσοφιστήριον Catering 
& τον Chef Jean Louis Capsalas

1-(1).jpg