Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog article main image

Έχετε ζαχαροπλαστείο; Μοιράστε γλύκα την πιο «κόκκινη» μέρα του χρόνου!

H πιο κόκκινη μέρα του χρόνου πλησιάζει! Και ως συνήθως, η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, γιορτάζεται με λουλούδια και σοκολάτα! Παραδοσιακά η σοκολάτα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πιο ρομαντικής μέρας του έτους.

 

Ήδη από τα παλαιότερα χρόνια η σοκολάτα θεωρούνταν ως πολύτιμη τροφή για τους Αζτέκους, ενώ ο Χριστόφορος Κολόμβος όταν την ανακάλυψε, την μετέφερε μαζί με άλλους θησαυρούς ως κάτι μοναδικό! Η σοκολάτα λοιπόν, κουβαλάει το μύθο της πολυτέλειας και της αφροδισιακής δράσης, οπότε δικαίως έχει καθιερωθεί ως γλυκό για την Ημέρα των Ερωτευμένων! Το πώς ξεκίνησε αυτή η σύνδεση της σοκολάτας και της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου δεν είναι γνωστό με βεβαιότητα, όμως μια θεωρία είναι ότι ο Richard Cadbury, περίπου το 1860, είχε την ιδέα να φτιάξει το πρώτο κουτί σε σχήμα καρδιάς με περιεχόμενο τη σοκολάτα ειδικά για τις 14 Φεβρουαρίου και από τότε η κίνηση αυτή έγινε παράδοση!

Ένας σημαντικός λόγος που η σοκολάτα είναι τόσο λατρευτή, είναι φυσικά η ακαταμάχητη γεύση της αλλά και τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει, τα οποία εκτός του ότι έχουν αντιοξειδωτική δράση, προκαλούν το συναίσθημα της ευχαρίστησης!

Ετοιμαστείτε λοιπόν κατάλληλα για την πιο «κόκκινη» ημέρα του χρόνου αναδείξτε το ζαχαροπλαστείο σας και μοιράστε γλύκα!

Δημιουργήστε μοναδικές γεύσεις γλυκών με βάση τη σοκολάτα. Επιλέξετε όλα τα είδη σοκολάτας (μαύρη, γάλακτος, λευκή) και συνδυάστε την με φρούτα και ξηρούς καρπούς.

Κέικ και muffins με γέμιση σοκολάτας και ρομαντικό περιτύλιγμα, θα γίνουν ανάρπαστα! Δοκιμάστε να φτιάξετε cheesecake σε σχήμα καρδιάς, ή μπισκότα σοκολάτας σε σχήμα καρδιάς!

Επίσης, φτιάξτε σοκολατάκια σε σχήμα καρδιάς με γέμιση διάφορων γεύσεων. Πολύ δημοφιλείς είναι οι συνδυασμοί σοκολάτας-φράουλας, σοκολάτας-πορτοκάλι, σοκολάτας-πραλίνας, και σοκολάτας- καρύδας.

Ανακαλύψτε την τρυφερότητα της μους σοκολάτας και γεμίστε διάφανα ποτηράκια με μους σε διάφορες γεύσεις. Έπειτα, προσθέστε γαρνιτούρα από πολύχρωμη τρούφα.

Βάλτε όλη τη φαντασία σας και την αγάπη για τη σοκολάτα σε μοναδικές τούρτες και τάρτες και διακοσμήστε τις ανάλογα! Ζαχαρωτά σε σχήμα καρδιάς ή τριαντάφυλλων, κομματάκια πολύχρωμης σοκολάτας ή φράουλες είναι μερικά από τα διακοσμητικά που μπορείτε να επιλέξετε!

Επίσης, δημιουργήστε όμορφες συνθέσεις δώρων σε έτοιμα κουτιά με διαφορετικές επιλογές σοκολατένιων γλυκισμάτων, ή έχετε έτοιμα κάποια ρομαντικά κουτιά για να μπορεί να τα γεμίζει ο καθένας με τις δικές του σοκολατένιες επιλογές!

Φαντασία και όρεξη για δημιουργική δουλειά αρκούν για να αναδείξετε το ζαχαροπλαστείο σας την πιο... γλυκιά μέρα του χρόνου!