Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog article main image

Φούρνος/ζαχαροπλαστείο: 4 tips που θα αυξήσουν τις πωλήσεις σας.

Ο φούρνος - ζαχαροπλαστείο είναι από τις αγαπημένες στάσεις της ημέρας για τους περισσότερους! Έτσι, καθημερινά καλύπτετε τις ανάγκες των πελατών σας, ενώ παράλληλα σας δίνεται η ευκαιρία να μελετάτε την συμπεριφορά και να ακούτε τη γνώμη τους για να εξελίσσεστε διαρκώς!

 

1. Τονίστε ότι αυτό που προσφέρετε είναι και υγιεινό πέρα από νόστιμο!
Μια χρήσιμη ιδέα είναι να αναγράφετε τις θερμίδες αυτών των προϊόντων, ώστε να κατευθύνετε τους πελάτες σας. Η τακτική αυτή εφαρμόζεται στο εξωτερικό με επιτυχία, αφού δεν «τρομάζει» τους πελάτες, το αντίθετο τους βγάζει από το δίλλημα και τους βοηθά να επιλέξουν αυτό που τους συμφέρει. Μπορείτε επίσης, να διαχωρίσετε τα light προϊόντα βάζοντάς τα σε άλλο σημείο στο κατάστημά σας, ώστε να γίνεται σαφής διαχωρισμός και να ξέρει ο πελάτης προς τα που να κατευθυνθεί.

2. Παρέχετε εναλλακτικές στις προσφερόμενες ποσότητες
Το να δίνετε την ευκαιρία στους πελάτες σας να διαλέξουν ποια μερίδα τους εξυπηρετεί καλύτερα είναι ατού! Δημιουργήστε διαφορετικές ποσότητες, σε προϊόντα που μπορείτε να το κάνετε, ώστε να προσφέρετε ευελιξία και να μπορεί ο καθένας να διαλέξει αυτό που θέλει στην ποσότητα που χρειάζεται!

3. Τονώστε το συναίσθημα της παράδοσης και της «παιδικής» ζεστασιάς
Έχει αποδειχτεί πως γεύσεις που φέρνουν στο νου γλυκιές στιγμές από την παιδική ηλικία ή μοσχοβολούν παράδοση είναι ιδιαίτερα αγαπητές! Προσθέστε τέτοιες συνταγές στα προϊόντα σας και δείτε την προτίμηση του κοινού σας να ανεβαίνει. Μπισκότα βουτύρου, σταφιδόψωμο, τσουρέκι, μακαρόν με μαστίχα, ζυμωτό ψωμί, σπιτικές πίτες είναι μερικές μόνο ιδέες. Θυμηθείτε εδώ γιατί το φαγητό που προκαλεί το συναίσθημα μπορεί να κάνει τη διαφορά.

4. Δώστε βάση και στο…. «περιτύλιγμα»!
Έρευνες αποδεικνύουν πως μια ελκυστική συσκευασία βοηθά ένα προϊόν να επιλεγεί έναντι κάποιου άλλουΣτην Ελλάδα λέμε χαρακτηριστικά πως πρώτα τρώμε με τα μάτια και μετά με το στόμα, και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά! Έτσι φροντίστε πέρα από τη γεύση και τη θρεπτική αξία των προϊόντων σας, να τα προσφέρετε σε όμορφες συσκευασίες που θα κάνουν εντύπωση στους πελάτες σας. Οι χειροποίητες συσκευασίες κερδίζουν συνεχώς έδαφος. Φυσικά υλικά, όπως κλωνάρια βοτάνων, κορδέλες και περίτεχνοι φιόγκοι, μπορούν να σας φανούν πολύ χρήσιμα υλικά!

Καλές δουλειές!