Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog article main image

Ιδέες για ξεχωριστές βασιλόπιτες

Η παραδοσιακή βασιλόπιτα είναι εκείνη που έχει γεύση από τσουρέκι. Αφράτη και γλυκιά κρύβει μέσα της το πολυπόθητο φλουρί της τύχης. Τα τελευταία χρόνια οι επιχειρήσεις εστίασης αλλά και τα σπίτια, δοκιμάζονται με πιο ξεχωριστές βασιλόπιτες. Τα υλικά μπερδεύονται μεταξύ τους, η φαντασία αφήνεται ελεύθερη και τα φλουριά ξεπηδούν μέσα από βασιλόπιτες που τους αφήνουν όλους ικανοποιημένους, είτε τους έτυχε το φλουρί είτε όχι.

 

Βασιλόπιτα σαν κέικ

Είναι ίσως ο πρώτος τύπος βασιλόπιτας που ήρθε να σπάσει τη σύμβαση με την παραδοσιακή. Μοιάζει με κέικ και η γεύση της ποικίλει ανάλογα με τα γούστα. Σε μια τέτοια βασιλόπιτα με την υφή κέικ, το ξύσμα πορτοκαλιού είναι απαραίτητο. Οι λεπτοκομμένοι ξηροί καρποί όμως είναι που θα κάνουν τη διαφορά. Τα καρύδια και τα αμύγδαλα της ταιριάζουν πολύ, γι’ αυτό να τα προτιμήσετε. Πασπαλίστε την με ζάχαρη άχνη και στη συνέχεια στολίστε την με ευχές για το νέο έτος, χρησιμοποιώντας λιωμένη σοκολάτα ή φιλέ αμυγδάλου.

Μια εναλλακτική πρόταση διακόσμησης μιας βασιλόπιτας κέικ, είναι η κουβερτούρα λευκής σοκολάτας. Ταιριάζει μοναδικά με το κέικ, είναι σχετικά ελαφριά στη γεύση σε σχέση με την σκούρα σοκολάτα και δημιουργεί τον τέλειο καμβά για να δημιουργήσετε την πιο ωραία διακόσμηση. Στην επιφάνειά της, μπορείτε να ζωγραφίσετε με σκούρα σοκολάτα ό,τι θέλετε!

Και φυσικά, η λευκή ζαχαρόπαστα πάει ένα βήμα πιο πέρα την βασιλόπιτα κέικ. Απλωμένη πάνω της, σωστό χιονοδρομικό, ενδείκνυται για να «παίξετε», στολίζοντάς την με άλλα ζαχαρωτά για γλυκό και νόστιμο νέο έτος.

 

Βασιλόπιτα αμυγδάλου

Η βασιλόπιτα αμυγδάλου, στην πραγματικότητα είναι ένα αμυγδαλωτό κέικ. Όχι ένα κέικ με αμύγδαλα, αλλά ένα κέικ στο οποίο πρωταγωνιστούν τα αμύγδαλα. Η γεύση της θα συνεπάρει τους πελάτες της επιχείρησής σας, ειδικά αν προσθέσετε μερικές σταγόνες πικραμύγδαλο. Οφείλει την φουσκωτή και αφράτη όψη της στα ασπράδια των αυγών. Την απίθανη γεύση της στο βούτυρο αγελάδας και στην κανέλα. Την τραγανότητά της στα χοντροαλεσμένα αμύγδαλα. Οι πελάτες της επιχείρησής σας θα ενθουσιαστούν. Μην το παρακάνετε, επικαλύπτοντάς την με σοκολάτα λευκή ή μαύρη, αφού αυτό θα μειώσει από τη γεύση της. Προτιμήστε λίγη ζάχαρη άχνη!