Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog article main image

It’s Teatime! Σερβίρετε τσάι σαν επαγγελματίας Λονδρέζος!

Οι εποχές αλλάζουν και σε λίγο θα υποδεχτούμε το χειμώνα και τις χαμηλές θερμοκρασίες. Για να περάσουν ευχάριστα οι κρύες μέρες και να δημιουργήσετε μια ζεστή ατμόσφαιρα στο χώρο σας ενσωματώστε στον κατάλογό σας πολλές γεύσεις και ποικιλίες τσαγιού για να δίνετε πάντα τις επιλογές για το τέλειο Teatime! Για να μη μένετε όμως μόνο στα λόγια ή σε μια αναφορά στο μενού πρέπει να ακολουθήσετε τα βήματα που θα σας κάνουν να σερβίρετε το τσάι σαν επαγγελματίας Λονδρέζος!

 

Προμηθευτείτε το τσάι και τον εξοπλισμό. Υπάρχουν πάρα πολλές ποικιλίες τσαγιού παγκοσμίως και αξίζει να επιλέξετε αυτές που θεωρείτε εσείς ότι ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των πελατών σας. Το πιο διαδεδομένο είδος είναι το μαύρο τσάι και ως Αγγλικό μαύρο τσάι συνήθως σερβίρεται το Darjeeling και Ceylon. Ιδιαίτερα δημοφιλές είναι και το πράσινο τσάι σε διάφορες γεύσεις ενώ τελευταία πολλά βότανα με πολλά οφέλη για την υγεία σε συνδυασμό με τσάι είναι στις πρώτες προτιμήσεις. Το τσάι κατά την τυπική παράδοση σερβίρεται σε  πορσελάνινες κούπες με το πιατάκι και τα ασορτί μπωλ για τα συνοδευτικά. Η κατάλληλη ώρα εάν θέλετε να το καθιερώσετε ως ειδική εκδήλωση ή ως ειδικό προϊόν είναι 4-5 το απόγευμα όπως συνηθίζεται στην Αγγλία!

Το σωστό Teatime για να είναι πετυχημένο χρειάζεται το σωστό φαγητό. Δώστε στους πελάτες την επιλογή να γευτούν μοναδικά γλυκά, κουλουράκια, σάντουιτς και σφολιατοειδή. Σερβίρονται σε  μικρές ποσότητες αλλά σε μια πιατέλα με πολλά διαφορετικά είδη!

Η παρασκευή του τσαγιού είναι αρκετά απλή αλλά χρειάζεται προσοχή στο σερβίρισμα. Το νερό πρέπει να βράσει αλλά πριν το ρίξετε στην κανάτα ή στο ποτήρι είναι πολύ σημαντικό να ζεστάνετε τα σκεύη για να έχουν καλή θερμοκρασία. Έπειτα σερβίρετε τα φύλλα τσαγιού ή τα φακελάκια για να τα αφήσουν οι ίδιοι οι πελάτες μέσα στο νερό για 3-5 λεπτά.

Απαραίτητα με το τσάι στο ίδιο σερβίτσιο προσφέρετε ζάχαρη, μαύρη και λευκή ή στέβια, γάλα, μέλι, λεμόνι ώστε να επιλέξουν οι πελάτες σας αυτά που επιθυμούν να αναμείξουν στο τσάι τους. Για να πρωτοτυπήσετε μπορείτε να δώσετε και επιλογές στο γάλα, όπως να διαθέτετε γάλα καρύδας ή αμυγδαλόγαλα, γάλα με χαμηλά λιπαρά ή ακόμα και διάφορα σιρόπια με γεύσεις.