Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog article main image

Ιχθυοπωλείο: Αύγουστος και τι ψάρια θα πιάσεις; Μάθε εδώ!

Καλοκαίρι και το ψαράκι είναι από τις αγαπημένες γεύσεις στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα! Πλακί, στο φούρνο, τηγανητό, ψητό, με ουζάκι, με μυρωδικά, θαλασσινά που μαγειρεύονται και μοσχοβολάει ο τόπος! Όλες, καταπληκτικές νόστιμες και υγιεινές επιλογές! 

 

Μερικά από τα δημοφιλή ψάρια του Αυγούστου που πρέπει να πρωταγωνιστούν στο ιχθυοπωλείο σας και θα σας βοηθήσουν να αυξήσετε τον τζίρο σας είναι τα εξής:
Σάλπα, Σαργό, Σπάρο, Στήρα, Φρίσσα, Χριστόψαρο, Αστακός, Γαρίδες, Γαύρος, Γόπες, Κολιός, Μαγιάτικο, Μελανούρια, Μπακαλιάρος πελαγίσιος, Ξιφίας, Ροφός, Σαρδέλα, Σαφρίδια, Σκουμπρί, Σουπιές, Συναγρίδα, Τόνος

Πολύ σημαντικό είναι να μην ξεχνάτε τις απαραίτητες υγειονομικές οδηγίες οι οποίες πρέπει να τηρούνται στο ιχθυοπωλείο σας και να ακολουθούνται πιστά. Έτσι, και τα προϊόντα σας θα είναι Α’ ποιότητας και εσείς καθόλα νόμιμοι αλλά και οι πελάτες σας απολύτως καλυμμένοι και ικανοποιημένοι.

Υπενθυμίζουμε τους 3 βασικούς κανόνες:

  1. Οι πάγκοι των ψαριών και των θαλασσινών θα πρέπει να είναι τοποθετημένοι μέσα στο κατάστημα και σε απόσταση 0.50 μέτρων από την οικοδομική γραμμή του κτιρίου. Oι επιφάνειες στις οποίες τοποθετούνται τα ψάρια και τα αλιεύματα, θα πρέπει να είναι στεγνές και λείες με κατάλληλη κλίση προς υδρορροές προσαρμοσμένες στους πάγκους, κατά τρόπο που να δέχονται τα νερά που προέρχονται από το λιώσιμο του πάγου συντηρήσεως των ψαριών. Για τη συντήρηση των ψαριών με απλή ψύξη θα πρέπει να χρησιμοποιούνται τρίμματα καθαρού πάγου μέσα σε ειδικά κιβώτια ως ακολούθως:
  2. Ο πυθμένας των κιβωτίων πρέπει να καλύπτεται με ικανού πάχους στρώμα τριμμένου πάγου, πάνω στο οποίο τοποθετείται αλληλοδιαδοχικά ένα στρώμα ψαριών και ένα στρώμα πάγου. Εάν για την συντήρηση των ψαριών με απλή ψύξη χρησιμοποιούνται ψυγεία, αυτά θα πρέπει να έχουν θερμοκρασία γύρω στους 0 0C μέχρι +5 0C και υγρομετρική κατάσταση περιβάλλοντος 90 έως 100%.
  3. Κατά την έκθεση των ψαριών, είτε αυτά βρίσκονται σε ανοικτά κιβώτια, είτε τοποθετούνται πάνω στους ειδικούς πάγκους, θα πρέπει να ανανεώνεται συχνά ο τριμμένος πάγος πάνω τους, ώστε να διατηρούνται σωστά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Και φυσικά να μην εκτίθενται στον ήλιο και σε άλλες περιβαλλοντικές επιβαρύνσεις.

 

Ακολουθήστε τους κανόνες και μην ξεχνάτε να βάζετε και τη δική σας πινελιά στο τελικό αποτέλεσμα, δίνοντας  συμβουλές για συνταγές και τακτικές μαγειρέματος στους πελάτες σας, που θα απογειώσουν την πρώτη ύλη σας!