Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog article main image

Κάθε πράγμα στον καιρό του και το κρασί στην εποχή του! Πόσα γνωρίζετε για την εποχικότητα του;

Ο σοφός λαός δικαίως λέει «Κάθε πράγμα στον καιρό του και ο κολιός τον Αύγουστο» αφού καθετί αναδεικνύεται κατάλληλα βάση της εποχικότητάς του. Ακόμα και το αγαπημένο σε όλους μας κρασί ακολουθεί τον κανόνα των εποχών. Δείτε παρακάτω ποια ποικιλία κρασιού ταιριάζει σε ποια εποχή και ανανεώστε τα ράφια της κάβας σας κατάλληλα!

 

Το φθινόπωρο αλλά και το χειμώνα τα κρασιά που έχουν την τιμητική τους είναι τα περισσότερο έντονα κόκκινα, ξινόμαυρα, αγιωργίτικα.

Την άνοιξη στο προσκήνιο βρίσκονται τα πιο ελαφριά κόκκινα όπως ένα Pinot Noir, ένα αγιωργίτικο δεξαμενής, ένα Λημνιό ή ένα Merlot. Επίσης, τα γλυκά κρασιά κερδίζουν την άνοιξη πόντους προτίμησης.

Το καλοκαιράκι οι επιλογές είναι λιγότερες και οι ποικιλίες που πρωταγωνιστούν είναι οι ροζέ και τα φρέσκα τραγανά λευκά.

Η γεύση του κρασιού μπορεί να αναδείξει κατάλληλα τα πιάτα της κάθε εποχής και να δώσει υπέροχη γεύση ακόμα και στην πιο απλή συνταγή. Συμβουλεύστε στοχευμένα τους πελάτες σας, ώστε να τους κατευθύνετε σωστά, θα το εκτιμήσουν να ξέρουν ότι έχετε την κατάλληλη πρόταση για την κάθε  περίσταση και έτσι θα επιστρέφουν σε εσάς ξανά και ξανά!

Έτσι, σε ένα καλοκαιρινό τοπίο με μεζέδες το Ασύρτικο και το Αγιωργίτικο χωρίς βαρέλι θα απογειώσουν τη γεύση των πιάτων. Αντίθετα, το χειμώνα σε ένα ειδυλλιακό σκηνικό με το τζάκι αναμμένο και το κρύο να έχει κάνει την εμφάνισή του για τα καλά, ένα Cabernet Sauvignon θα ζεστάνει κατάλληλα το κλίμα.

Στην υγειά των πελατών σας!