Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog article main image

Κάβα & Wine Bar: Ενημερωθείτε για τις νέες τάσεις στο κρασί για το χειμώνα!

Ο Σεπτέμβρης είναι ο μήνας του κρασιού και το κρασί σημαίνει παράδοση, γεύση και μεθυστικό άρωμα που ολοκληρώνει άρτια μια γευστική εμπειρία ή απολαμβάνεται ακόμα και σκέτο! Αν έχετε κάβα ή wine bar τότε οι τάσεις που θα επικρατήσουν στη χειμερινή σεζόν 2017-2018 σας αφορούν!

 

1. Οι millennials δείχνουν το δρόμο!
Η γενιά των millennials (εκείνων που γεννήθηκαν το διάστημα 1980-2000) διαμορφώνουν τις εμπορικές τάσεις και έτσι αποτελούν αντικείμενο μελέτης για τον κόσμο της εστίασης. Αναφορικά με το κρασί, αυτή η ομάδα φαίνεται πως δεν ασχολούνται με την «ηλικία» του, αλλά τους μαγνητίζει το όνομα και η συσκευασία. Το 28% αυτών πίνει κρασί καθημερινά και έτσι σίγουρα η γνώμη τους σας αφορά. Οι γυναίκες αυτής της γενιάς κατά 51% προτιμούν βιολογικά κρασιά και μπουκάλια από «βιώσιμα» υλικά. 

2. Κρασιά που «σέβονται» το περιβάλλον. Η αγάπη προς τα οικολογικά προϊόντα είναι σίγουρα στις hot τάσεις. Συγκεκριμένα τα βιοδυναμικά κρασιά, δηλαδή εκείνα που προέρχονται από οινοποίηση που δίνει έμφαση στην υγεία του εδάφους υιοθετώντας μια ολιστική προσέγγιση για τη γεωργία, και γενικώς τα κρασιά που παράγονται μετά από ελάχιστη επεξεργασία θα αποτελέσουν βασικές επιλογές του κοινού.

3. Το βαρέλι έχει το ρόλο του… Στο εξωτερικό ξεχώριζει ως τάσει η διαδικασία της παλαίωσης του κρασιού για την οποία αποδείχθηκαν ιδανικά τα βαρέλια που φιλοξένησαν bourbon ή ουίσκι. Τα δρύινα βαρέλια χαρίζουν στο κρασί μοναδικό άρωμα και γεύση! Το έχετε σκεφτεί;

4. Κρασί για… σπίτι! Όσον αφορά τη συμπεριφορά του κοινού σχετικά με το αν προτιμά να πίνει το κρασί του στο σπίτι ή έξω, η πρώτη επιλογή προτιμάται με διαφορά ιδιαίτερα λόγω της οικονομικής κρίσης. Ωστόσο, επειδή η έξοδος δύσκολα λείπει από το πρόγραμμα του Έλληνα, ένα wine bar μπορεί να «βγάλει» τον κόσμο από το σπίτι και να τους κάνει πελάτες του δημιουργώντας προσφορές και ειδικά μενού που συνδυάζουν πχ. κρασί και κάποια πλατό τυριών & αλλαντικών.

5. Γρανίτες κρασιού! Από το καλοκαίρι του 2016 η τάση είναι, όχι απλά το κρύο, αλλά το πολύ κρύο κρασί, τύπου γρανίτα όπου αναμειγνύεται με φρούτα και πάγο. Ίσως το χειμώνα να μην ενδείκνυται τόσο λόγω ιδιαίτερα χαμηλής θερμοκρασίας, ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα τα αναζητήσουν.