Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog article main image

Καφές: Βάλτε τον… στον πάγο!

Το καλοκαίρι πλησιάζει και μαζί φέρνει παγωμένη την πιο συναρπαστική απόλαυση της ημέρας, την κατανάλωση καφέ. Σας δίνουμε ιδέες για το πώς να αξιοποιήσετε καλύτερα τις νέες τάσεις, αλλά και να αναδείξετε καλύτερα τις κλασικές «αξίες», μαζί με χρήσιμες συμβουλές και μυστικά.   

 

Iced coffee

Πρόκειται για ζεστό καφέ που χύνεται σε ψηλό γυάλινο ποτήρι με θρυμματισμένο πάγο, για να κρυώσει ή απλά σε ποτήρι με παγάκια. Η μόνη διαφορά έγκειται στο ότι το ρόφημα αυτό είναι πολύ πιο δροσερό. Στην κατηγορία αυτή εντάσσονται ο Freddo Espresso και ο Freddo Cappuccino.

Frappe

Δώστε βάση στα χαρμάνια στιγμιαίου καφέ, και για να ξεχωρίσετε, αξιοποιήστε τα διάφορα σιρόπια ή γεύσεις, όπως επίσης λικέρ κρέμας καφέ αντί για γάλα, αλλά και τη στέβια, το μέλι ή τη μαύρη ζάχαρη αντί για τη λευκή.

Cold brew

Η παγωμένη εκδοχή του καφέ φίλτρου ξεκινάει να κερδίζει έδαφος σταθερά! Το μόνο που χρειάζεστε είναι μία συσκευή εκχύλισης, η οποία μπορεί να σας δίνει έως και 200 ποτήρια την ημέρα. Σημαντικό! Ο καφές ψυχρής εκχύλισης μπορεί συμπυκνωμένος να μείνει στο ψυγείο μέχρι και δύο εβδομάδες, χωρίς να αλλοιωθεί.

Affogato

Πρόκειται για μια ιταλική εφεύρεση, όπου μία μερίδα ζεστού εσπρέσο «περικυκλώνεται» από μία μπάλα παγωτό βανίλια ή σοκολάτα. Μπορεί με τα κατάλληλα υλικά να μετατραπεί σε τονωτικό επιδόρπιο!

Προτάσεις σερβιρίσματος

● Οι cold brew καφέδες σε βαζάκι, οι Iced coffees σε γυάλινα ποτήρια στενού πάτου με διπλό τοίχωμα για διατήρηση της ψύξης και μεγαλύτερου στομίου, οι Affogato σε ποτήρι απεριτίφ με μικρό κουταλάκι, οι Frappe σε μεγάλο ποτήρι 350 ml και άνω.

Tips

● Προτιμήστε δυνατά χαρμάνια για τους παγωμένους καφέδες σας.

● Συνοδέψτε τα ροφήματά σας με παγάκια καφέ που μπορείτε πολύ εύκολα να προετοιμάσετε.

● Μία κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά (12% με 15%) μπορεί να χρησιμοποιηθεί στον Cappuccino Freddo αντί για αφρόγαλα, δημιουργώντας ένα χορταστικά απολαυστικό αποτέλεσμα. 

 

Από το Δειπνοσοφιστήριον Catering 
& τον Chef Jean Louis Capsalas

Δειπνοσοφιστήριο