Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog article main image

Καφετέρια: Πως να τη μετατρέψετε σε φιλόξενο meeting room για τους πελάτες σας!

Τα τελευταία χρόνια, αυξάνεται η τάση να μετατρέπονται τα συνοικιακά café σε χώρους εργασίας, εκπαίδευσης ή επαγγελματικών συναντήσεων. Τα απολαυστικά ροφήματα αποτελούν πόλο έλξης για ελεύθερους επαγγελματίες, που βλέπουν με θετικό μάτι το ευχάριστο περιβάλλον ενός café ως χώρο δράσης για τις υποχρεώσεις της δουλειάς τους. Ήδη, μεγάλες αλυσίδες στον χώρο του καφέ, επενδύουν στη διαμόρφωση κατάλληλων συνθηκών, ώστε να λειτουργούν τα καταστήματά τους ως φιλόξενες υποδομές για εργαζόμενους.

 

Ποιος είπε λοιπόν ότι ένα café προορίζεται αποκλειστικά για την παρασκευή και πώληση ροφημάτων; Με τις σωστές προδιαγραφές και κάποιες καλές τακτικές μπορεί και το δικό σας café να γίνει κάτι πολύ περισσότερο από έναν απλό χώρο εστίασης! Καλλιεργήστε τις παρακάτω ιδέες και μετατρέψετε τους χώρους του café σας σε φιλόξενα meeting rooms:

Ήσυχο περιβάλλον. Ο εργαζόμενος που καταφεύγει σε καφετέρια για να δουλέψει, αναζητά μια ζωηρή, αλλά ταυτόχρονα όχι πολύβουη ατμόσφαιρα. Για να διαμορφώσετε το κατάλληλο κλίμα, διατηρήστε τη μουσική σε χαμηλούς τόνους, τουλάχιστον κατά τις πρωινές ώρες. Αν η επιχείρησή σας είναι πολυσύχναστη λόγω θέσης, τότε τοποθετήστε κάποιο χώρισμα που θα απομονώνει μια πτέρυγα, για τους εργαζόμενους θαμώνες σας.

Τεχνικές υποδομές. Η εργασία γραφείου έχει ως βασικό εργαλείο την χρήση ηλεκτρονικών συσκευών και του ίντερνετ. Εξασφαλίστε ένα ικανοποιητικής ισχύος σύστημα Wi-fi και προσφέρετε κωδικό εισόδου μαζί με την απόδειξή που θα ισχύει για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Επίσης, μπορείτε να εγκαταστήσετε πρίζες κοντά στα τραπέζια εργασίας, για να εξυπηρετείτε τις ανάγκες φόρτισης των φορητών υπολογιστών.

Στοχευμένες προσφορές. Για να προσελκύσετε επαγγελματίες, δημιουργήστε πακέτα προσφορών κομμένα και ραμμένα στα μέτρα τους. Θεσπίστε ειδικές εκπτώσεις για δεδομένους επαγγελματικούς κλάδους, με την επίδειξη της σχετικής επαγγελματικής ταυτότητας ή για στελέχη συμβεβλημένων εταιριών με την επιχείρησή σας.

Βιβλιοθήκη. Για να προσθέσετε μια αίσθηση αναγνωστηρίου στον χώρο του café, οργανώστε μια βιβλιοθήκη, με υλικό γενικού ενδιαφέροντος. Το ξεφύλλισμα ενός λευκώματος ή ενός επιχειρηματικού οδηγού, θα αποτελέσει ένα ευχάριστο διάλειμμα για τους εργαζόμενους πελάτες σας.

 

4 απλά βήματα για μια νέα εξέλιξη στον επαγγελματικό σας χώρο. Δοκιμάστε τα!