Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog article main image

Καλοκαίρι στο χωριό και το ουζερί γίνεται στέκι!

Ο Αύγουστος είναι ο μήνας του χωριού! Παλιοί φίλοι και συγγενείς ανταμώνουν αυτές τις μέρες στα στενά δρομάκια των χωριών με ξέγνοιαστη διάθεση και κέφι για βόλτες και ξενύχτια. Τώρα τα ουζερί του χωριού έχουν ήδη βγάλει από τις αποθήκες τις παραπανίσιες καρέκλες και τα τραπέζια και στρώνουν τα τραπεζομάντιλα για να υποδεχτούν τους απόδημους χωριανούς.

 

Πώς θα καταφέρετε φέτος να μετατρέψετε το ουζερί σας στο απόλυτο στέκι του χωριού; Διαβάστε μερικές συμβουλές για να επικρατήσετε έναντι των γειτονικών επιχειρήσεων, αλλά και για να δημιουργήσετε και σε νέους πελάτες τη συνήθεια της  χαλάρωσης στο ουζερί του χωριού τους!

Μεζέδες και αλκοόλ. Η ύπαιθρος είναι συνδεδεμένη στη συνείδηση των κατοίκων των πόλεων με αγνά προϊόντα και γνήσια αλκοολούχα ποτά. Μην τους απογοητεύσετε λοιπόν σερβίροντας κρέατα και κρασιά που δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες τους. Αντιθέτως, προσφέρετε στους πελάτες σας μερακλίδικους μεζέδες και παραδοσιακές συνταγές του τόπου.  

Ευχάριστο περιβάλλον. Διαμορφώστε μια ατμόσφαιρα που θα είναι πολύ ελκυστική για τους πελάτες σας. Θέλετε να έρχονται και να παραμένουν στο μαγαζί για πολύ ώρα, ώστε να κάνουν μεγαλύτερη κατανάλωση. Οπότε, κάντε μια ανανέωση στο βάψιμο του χώρου και φροντίστε τα έπιπλά σας. Επίσης, στολίστε με λουλούδια και διακοσμητικά που θα ενισχύουν την αίσθηση της γραφικότητας του χωριού, που τόσο νοσταλγούν το χειμώνα οι πελάτες σας. 

ΕκδηλώσειςΟργανώστε εκδηλώσεις στο ουζερί σας, που θα σας βάλουν σίγουρα στο «επίκεντρο του ενδιαφέροντος» όλου του χωριού. Για παράδειγμα, φιλοξενήστε το καλοκαιρινό πάρτι του πολιτιστικού συλλόγου του χωριού σας με φιλανθρωπικό σκοπό ή διοργανώστε ένα τουρνουά τάβλι. Μέσα από τέτοιες δραστηριότητες όχι μόνο θα αυξήσετε προσωρινά την κατανάλωση, αλλά θα έχετε την ευκαιρία να κερδίσετε και νέα πελατεία.

Καλές τιμές και κεράσματα. Το Α και το Ω για πιστή προσέλευση των παραθεριστών στο μαγαζί σας. Μην ξεχνάτε εξάλλου, ότι ένας λόγος που πολλοί από τους συγχωριανούς σας επέλεξαν φέτος το χωριό, είναι στα πλαίσια μιας προσπάθειας να κάνουν οικονομία. Συνεπώς, κινηθείτε και εσείς σε ανάλογο κλίμα, με χαμηλές τιμές. Επίσης, πείτε ναι στα κεράσματα. Συνοδέψτε το καραφάκι του ούζου με μερικούς μεζέδες και έντεχνα επιχειρήματα, όπως «θα θέλαμε να δοκιμάσετε τη φρέσκια μας σπανακόπιτα σήμερα», κλπ. Αυτές οι κινήσεις «χτίζουν» τις προσωπικές σχέσεις στις οποίες θέλετε να στηριχθεί η επιχείρησή σας, αφού κολακεύουν τους πελάτες σας. Επίσης, είναι ο καλύτερος τρόπος για να διαφημιστείτε σε όλο το χωριό, από στόμα σε στόμα!