Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog article main image

Κατασκήνωση: Πόσο προετοιμασμένοι είστε για τα παιδιά της νέας γενιάς;

Τα σχολεία κλείνουν για το καλοκαίρι και πολλά παιδιά καταφεύγουν στις κατασκηνώσεις για να περάσουν ένα μεγάλο μέρος των διακοπών τους. Η κατασκήνωση είναι μια επιλογή που βρίσκεται πολλά χρόνια τώρα στις πρώτες επιλογές των οικογενειών. 

 

Δεν πρόκειται για μία τυχαία επιλογή, μιας και τα παιδιά περνούν καλά και αποκτούν πολύτιμες γνώσεις, νέες παρέες και όμορφες αναμνήσεις για μια ζωή. Όσο όμως περνούν τα χρόνια και αλλάζουν οι συνήθειες και η καθημερινότητα των παιδιών, προκύπτει ένα ερώτημα που πιθανόν να απασχολεί τους ιδιοκτήτες κατασκηνώσεων αλλά και τα ίδια τα παιδιά:

Πόσο προετοιμασμένη είναι η κατασκήνωσή σας για τα παιδιά της νέας γενιάς;

Σίγουρα οι ανάγκες της σημερινής εποχής διαφέρουν πολύ από παλαιότερες περιόδους και η νέα γενιά είναι περισσότερο προσανατολισμένη στην τεχνολογία. Η κατασκήνωση λοιπόν που θα φιλοξενήσει παιδιά της γενιάς του διαδικτύου πρέπει να συμβαδίζει και με τη νέα τάξη πραγμάτων.

Ένα καθημερινό πρόγραμμα δραστηριοτήτων στην κατασκήνωση, για να είναι ελκυστικό για τα παιδιά, θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει και τη χρήση νέων τεχνολογιών στις δημιουργικές δραστηριότητες. Υπάρχουν φυσικά δράσεις στις οποίες δε μπορεί να γίνει αυτό, αλλά και άλλες που προσφέρονται ιδανικά για την ένταξη των νέων τεχνολογιών στο σκηνικό. Θα πρέπει να βρεθεί λοιπόν μία καλή ισορροπία μεταξύ των δύο, ώστε να συνδυάζονται όλα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αναμφίβολα, η καθημερινότητα και οι συνήθειες των παιδιών δεν έχουν σχέση με άλλα χρόνια, άρα και η ζωή στην κατασκήνωση δεν είναι εύστοχο να μείνει όπως ήταν.

Μερικά παραδείγματα διαδραστικών δραστηριοτήτων που περιλαμβάνουν και την τεχνολογία είναι τα εξής:

  • Δημιουργία ηλεκτρονικού ημερολογίου με την καθημερινή ζωή στην κατασκήνωση
  • Δημιουργία blog με αναμνήσεις και εμπειρίες των παιδιών
  • Δημιουργία ψηφιακού φωτογραφικού άλμπουμ με στιγμές από την καθημερινότητα των παιδιών προσβάσιμο από εκείνα και τους γονείς τους.
  • Αθλητικές δραστηριότητες και καλλιτεχνικές δημιουργίες με προβολή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στις ιστοσελίδες της κατασκήνωσης .
  • Τεχνολογικό εργαστήρι με στόχο την εφεύρεση και τη δημιουργία καινοτόμων και χρήσιμων εφαρμογών σχετικών με την κατασκήνωση, για κινητό και tablet!

Φυσικά όλα τα παραπάνω θα πρέπει απαραίτητα να ακολουθούν τους κανόνες σωστής διαχείρισης των ηλεκτρονικών μέσων και προστασίας των ανηλίκων και να γίνονται υπό την εποπτεία ενήλικα.

Τέλος, η υποδοχή των παιδιών θα μπορούσε να οργανωθεί έτσι ώστε να νιώσουν πως η κατασκήνωση θα τους προσφέρει αυτά που χρειάζονται!
Φτιάξτε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα στη σελίδα σας, στην οποία κατά την εγγραφή του το παιδί θα πρέπει να απαντήσει σε διάφορες ερωτήσεις για τα ενδιαφέροντα και τα χόμπι του, για να σας βοηθήσει να οργανωθείτε και να προσφέρετε τις αναγκαίες και επιθυμητές υπηρεσίες στη νέα γενιά!