Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog article main image

Μάρκετινγκ και εστιατόριο! Ο συνδυασμός της επιτυχίας.

Το μάρκετινγκ είναι το κλειδί για να εκτοξευθεί στα ύψη η επιχείρησή σας.

 

Η επιτυχία του εστιατορίου σας εξαρτάται σαφέστατα από την ποιότητα του μενού σας και την δημιουργία σχέσης εμπιστοσύνης με τους πελάτες σας. Όμως το πιο σημαντικό είναι να έχετε σωστές τακτικές προώθησης, για να γίνεται περισσότερο γνωστοί στο ευρύ κοινό και να αποκτήσετε πελάτες. 

Στην εποχή μας το μάρκετινγκ είναι πολύ χρήσιμο εργαλείο στα χέρια του κάθε επιχειρηματία που θέλει να κάνει την επιχείρησή του να ξεχωρίζει.

Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων ενημερώνονται μέσα από το διαδίκτυο και τα social media έτσι είναι πολύ χρήσιμο να χτίσετε την ταυτότητά σας με τη βοήθεια αυτών των μέσων και να προσελκύσετε περισσότερο κόσμο.

Οποιαδήποτε αλλαγή στο μενού σας, στη διακόσμηση ή οποιαδήποτε σχετική πληροφορία θα πρέπει να διαδίδεται με δημιουργικό τρόπο μέσα από την ιστοσελίδα και τους λογαριασμούς σας για παράδειγμα στο Facebook ή το Instagram.

Εκτός από την ηλεκτρονική σας εικόνα και την προσέλκυση νέου κοινού, χρειάζεται να υιοθετήσετε και άλλες ενέργειες μάρκετινγκ για να χτίσετε ουσιαστική σχέση με τους πελάτες σας. Εφαρμόστε τις προσφορές με κουπόνια, με προνόμια κι εκπτώσεις για τους πελάτες σας δηλώνοντάς τους έτσι την εκτίμησή σας για την προτίμηση και τη στήριξη που σας δείχνουν.

Επιπλέον, μπορείτε να καθιερώσετε τις δοκιμές των νέων προϊόντων σας,

Μια δοκιμή έχει διπλό στόχο καθώς από τη μία βοηθά τους πελάτες να μάθουν τα προϊόντα σας και από την άλλη βοηθά εσάς να γνωρίζετε άμεσα την προτίμησή τους.

 

Μια άλλη ενδιαφέρουσα και αποτελεσματική ενέργεια είναι η διοργάνωση events και ποικίλων εκδηλώσεων για ιδιαίτερες και ξεχωριστές περιστάσεις, για θέματα εποχής, θεματικές βραδιές, πρόγραμμα με ζωντανή μουσική. Επίσης, μπορείτε να προτείνετε κάποιες φορές ένα ιδιαίτερο μενού όπως για παράδειγμα για τη μέρα των Ερωτευμένων να προσαρμόσετε μια πρόταση μενού για ζευγάρια.

 

Όλο το πλάνο σας για το μάρκετινγκ θα πρέπει να βασίζεται στις τακτικές που θα φέρουν περισσότερους ευχαριστημένους πελάτες. Κρατήστε μια ενημερωμένη βάση δεδομένων για τους πελάτες σας με τα στοιχεία των γενεθλίων τους ή των ονομαστικών τους εορτών και στείλτε τους μια ειδική κάρτα έκπτωσης για τις ημέρες που γιορτάζουν.
Στατιστικά πολλοί άνθρωποι βγαίνουν έξω με την οικογένεια ή τους φίλους με αφορμή τη γιορτή ή τα γενέθλια, οπότε γιατί να μην τους ευχηθείτε με ένα email ή με ένα μήνυμα και παράλληλα να τους προτείνετε να γιορτάσουν στο χώρο σας απολαμβάνοντας νόστιμο φαγητό σε προνομιακές τιμές ειδικά διαμορφωμένες για την ημέρα!