Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog article main image

Μικρός χώρος, μεγάλες ευκαιρίες! Δείτε πως μπορεί να επωφεληθεί το εστιατόριό σας.

Το πόσο μεγάλος είναι ο χώρος μιας επιχείρησης εστίασης δεν ορίζει απαραίτητα και την επιτυχία της. Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα εξάλλου, που μικροί χώροι έκαναν τη διαφορά και ξεχώρισαν έναντι μεγάλων επιχειρήσεων. Γιατί συμβαίνει αυτό; Ας δούμε παρακάτω κάποιους βασικούς λόγους.  

 

1. Λιγότερα έξοδα
Ένας μικρός χώρος έχει λιγότερα λειτουργικά έξοδα και συν τοις άλλοις, διευκολύνει την παρακολούθηση και τον έλεγχο των οικονομικών σας. Επίσης, υπάρχει μικρότερη φύρα σε φαγητό, αφού οι μερίδες που θα προετοιμάζετε θα είναι για λιγότερους πελάτες.  

2. Μεγαλύτερη οικειότητα
Μικροί χώροι με λιγότερα τραπέζια σημαίνει και πιο προσωπική επικοινωνία με τους πελάτες. Σημαίνει ότι δεν υποδέχεστε κόσμο σε έναν τεράστιο και ενδεχομένως ψυχρό χώρο, αλλά στο δικό σας προσωπικό χώρο. Θα δείτε πώς έτσι είναι πολύ πιο εύκολο να γνωριστείτε με τους πελάτες σας και να αναπτύξετε μια οικειότητα που θα τους κάνει να αισθάνονται ευπρόσδεκτοι και ξεχωριστοί.

3. Μικρότερο ρίσκο
Οι μεγάλες επενδύσεις ενέχουν και μεγάλο ρίσκο. Οι μικρότερης κλίμακας δουλειές είναι πιο εύκολα διαχειρίσιμες και παρουσιάζουν μειωμένο κίνδυνο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ακόμη και αν επιβεβαιωθεί το χειρότερο σενάριο, η αποτυχία δεν θα είναι εξίσου καταστροφική. 

4. Περισσότερη δημιουργικότητα
Όταν διαχειρίζεστε ένα μικρό χώρο που θέλετε να διαδοθεί και να εξελιχθεί, τότε καλείστε να εφεύρετε δημιουργικούς τρόπους που θα αυξήσουν τόσο την κίνηση στο μαγαζί σας όσο και την κατανάλωση των πελατών σας. Αυτό είναι κάτι που μόνο θετικά μπορεί να λειτουργήσει, διότι ως γνωστόν η στασιμότητα ισοδυναμεί με οπισθοδρόμηση.  

5. Περισσότεροι πελάτες
Πώς προκύπτει αυτό; Η φιλοσοφία του «less is more» γενικά, αποτελεί εξαιρετικά δυνατή τάση στην εστίαση σε όλον το δυτικό κόσμο. Από τα μαγαζάκια με τάπας της Βαρκελώνης, τα παριζιάνικα μπιστρό και τα νεοϋορκέζικα μπαράκια και τα μικροσκοπικά wine bar. Ακολουθήστε τη και δεν θα βγείτε ζημιωμένοι!

Τμήμα Operations

Δειπνοσοφιστήριον Catering

dipnosofistirion-catering-logo.jpg