Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog article main image

Mini market: Δείτε πώς ο κρύος καιρός μπορεί να ζεστάνει την επιχείρησή σας!

Τα σκαμπανεβάσματα του καιρού πρωταγωνιστούν, σύντομα όμως θα σταματήσουν μιας και ο χειμώνας είναι προ των πυλών και το κρύο θα κάνει για τα καλά την εμφάνισή του. Το σημαντικό είναι ότι έχετε τρόπους για να «ζεστάνετε» την επιχείρησή σας. Πώς; 
Με το να αναδείξετε κατάλληλα τα προϊόντα της πρώτης γραμμής για τη συγκεκριμένη περίοδο!  

 

Ας δούμε παρακάτω παραδείγματα τέτοιων προϊόντων και τους τρόπους να τα τονίσετε.

Σκεφτείτε αρχικά τις ανάγκες που δημιουργούνται λόγω καιρού και κρύου. Για παράδειγμα αυτή την περίοδο οι ιώσεις και τα κρυολογήματα, γίνονται πια συχνό φαινόμενο, έτσι οι πελάτες σας θα αναζητήσουν όλα τα απαραίτητα για να προστατευτούν αλλά και για να τα αντιμετωπίσουν, μέσω της διατροφής. Έτσι, οι έτοιμες σούπες, τα φρούτα όπως τα θρεπτικά πορτοκάλια για δυναμωτικούς χυμούς και τα λαχανικά για συνταγές γεμάτες βιταμίνες είναι στις must αγορές.

Επίσης, οι απογευματινές υπογλυκαιμίες του χειμώνα είναι η αιτία που τα μπισκότα, οι σοκολάτες, τα ροφήματα, και τα υλικά για σπιτικά γλυκά θα μπουν εύκολα στη λίστα των πελατών σας.

Από την άλλη, οι βόλτες το χειμώνα δίνουν τη θέση τους στις φιλικές συναντήσεις στο σπίτι, οπότε οι εύκολες & γρήγορες γευστικές λύσεις όπως η πίτσα, τα έτοιμα γλυκά, τα ποτά, τα αναψυκτικά, οι ξηροί καρποί και άλλα παρεμφερή μαζεύουν πόντους προτίμησης.

Όσον αφορά στο πώς θα προωθήσετε περισσότερο τα συγκεκριμένα προϊόντα, μια καλή λύση είναι να δημιουργήσετε μια γωνιά στο κατάστημά σας με αυτά έτσι ώστε να βοηθήσετε τους πελάτες σας να τα βρίσκουν γρήγορα & εύκολα αλλά να τους παρακινείτε να αγοράσουν περισσότερα μιας και το να τα βλέπουν όλα μαζεμένα τους βάζει ιδέες που ίσως πριν δεν είχαν σκεφτεί.

Παράλληλα μια τέτοια γωνιά μπορεί να λειτουργήσει και ως promo area για τα νέα προϊόντα σας.

Μια ακόμη ιδέα είναι, να δημιουργήσετε πακέτα αποτελούμενα με τέτοια διαφορετικά  προϊόντα για παράδειγμα ένα πακέτο με μια έτοιμη σούπα, ένα πακέτο τσάι, μπισκότα, και κέικ σε συμφέρουσα τιμή θα τους δελεάσει και σίγουρα θα μπει εύκολα στο καλάθι τους.

Εφαρμόστε το χρυσό κανόνα της επιτυχημένης πώλησης και σκεφτείτε σαν πελάτης που θέλει να κάνει συμφέρουσες αγορές εύκολα & γρήγορα! Έτσι θα κατορθώσετε να αυξήσετε το τζίρο σας κρατώντας παράλληλα και τους πελάτες σας ευχαριστημένους.