Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog article main image

Μυστικά για ένα σωστά ενημερωμένο μπαρ!

Ένα ενημερωμένο μπαρ αφουγκράζεται τις τάσεις των καταναλωτών και σπεύδει πρώτο να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις για να είναι στην κορυφή των προτιμήσεών τους για τη βραδινή τους έξοδο. Το κοινό φυσικά που καθορίζει τις τάσεις στον χώρου του ‘ποτού’ δεν είναι άλλο από τους νέους.

 

Οι νέοι

Με μπόλικο χρόνο για κοινωνικοποίηση αλλά και πειραματισμό πάνω νέες γεύσεις και συνήθειες, οι νέοι θέτουν τις προδιαγραφές για το τι συνθέτει το τέλειο μπαρ. Εκτός από τους παράγοντες που παίζουν ρόλο στην προτίμηση ενός καταστήματος έναντι ενός άλλου, όπως η μουσική, ο φωτισμός, η φιλικότητα του προσωπικού αλλά και η υπόλοιπη πελατεία, σημαντική θέση κατέχει και ο κατάλογος των ποτών και των συνοδευτικών που θα βρουν.  

Η μπύρα

Ένα από τα πρώτα ‘ποτά’ των νέων, που είναι σταθερά στην κορυφή των προτιμήσεών τους παγκοσμίως, είναι η μπύρα. Για να τους κερδίσει όμως, ένα ενημερωμένο μπαρ, εκτός από τις πιο δημοφιλείς και αναγνωρίσιμες μπύρες που δεν πρέπει να λείπουν από τον κατάλογο, θα πρέπει να έχει και ορισμένες πιο ‘ψαγμένες’ προτάσεις που ξεφεύγουν από την πεπατημένη. Μία επιλογή από μπύρες craft, τοπικές μπύρες, μπύρες χωρίς αλκοόλ, κ.ά. λοιπόν, είναι must.    

Τα ποτά

Στην κορυφή των γευστικών προτιμήσεων των νέων είναι τα mixed drinks, ή αλλιώς, τα cocktails. Σε αυτά αναζητούν αγνά υλικά και, ιδανικά, να παρασκευάζονται επί τόπου. Αν μάλιστα προσφέρεται και μία γκάμα ποτών με διαφορετική περιεκτικότητα σε αλκοόλ, αυτή είναι ικανή να ικανοποιήσει ακόμα και τα πιο απαιτητικά γούστα. Τα σκήπτρα εδώ κατέχουν τα ποτά που έχουν ως βάση τη βότκα, ενώ ακολουθούν η τεκίλα και το ρούμι

Το κρασί

Αν και το κρασί δεν βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων των νέων καταναλωτών, αυτοί που το παραγγέλνουν τείνουν να επιλέγουν είτε ροζέ ή κάποιο γλυκό ή ημίγλυκο αφρώδες κρασί. Μία προσεκτικά επιλεγμένη και περιεκτική λίστα κρασιών όμως, είναι αναμενόμενο να υπάρχει σε ένα μπαρ που θέλει να συγκαταλέγεται στα top της περιοχής του.

Αλμυρές απολαύσεις

Το ποτό θέλει και τη συνοδεία του για να μην μας ‘πειράξει.’ Οι αλμυρές γεύσεις, εξυπνα πιατα finger food ή ταπας, δεν πρεπει να λείπουν από τον κατάλογό σας. Ποικιλές αλλαντικών και τυριών, καναπεδάκια και σνακς είναι ιδανικά για να συνοδέψουν το ποτό των πελατών σας.

Οι τιμές

Οι νέοι μπορεί να βγαίνουν συχνά, είναι όμως σχετικά ευαίσθητοι στο θέμα των τιμών. Γι’αυτό, εκτός της ανάλογης τιμολόγησης των ποτών που θα πρέπει να έχει μία διαβάθμιση ώστε να απευθύνεται σε κάθε βαλάντιο, είναι θεμιτό να οργανώνονται τακτικά happy hours, με μειωμένες τιμές σε επιλεγμένα ποτά. Αυτό θα εξασφαλίσει πελατεία και τις ώρες που σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να ήταν ‘νεκρές.’   

Το σερβίρισμα

Τα εντυπωσιακά ποτήρια, η ποικιλία των σκευών σερβιρίσματος, η διακόσμηση των ποτών και των συνοδευτικών τους, προσθέτουν πόντους σε κάθε περίπτωση.