Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog article main image

Οι συνταγές της γιαγιάς! Η νέα τάση στην κουζίνα που αυξάνει τις πωλήσεις.

Οι εξελίξεις στην γαστρονομία δείχνουν πως οι παραδοσιακές γεύσεις κερδίζουν συνεχώς έδαφος. Οι συνταγές της γιαγιάς όπως τα όσπρια, τα λαδερά και οι πίτες είναι η νέα τάση που συναρπάζει τους σεφ και βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις του κοινού. 

 

Γεμιστά, φακές, λαχανοντολμάδες, σούπες με λαχανικά, φασόλια γίγαντες στο φούρνο, φάβα, χταποδάκι με μακαρόνι κοφτό, μουσακάς, παστίτσιο, μπάμιες κοκκινιστές, αγκινάρες… αυτό είναι το νέο gourmet. Αντίστοιχα, τα νέα σνακς, είναι οι σπανακόπιτες, οι τυρόπιτες, οι χορτόπιτες, οι κοτόπιτες, οι κιμαδόπιτες κ.ά.

Η Ελληνική κουζίνα έχει προνομιούχο θέση σε αυτή την εξέλιξη, μιας και αποτελεί πηγή έμπνευσης για νέους σεφ, ακόμα και στο εξωτερικό! Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, η ελληνική κουζίνα έχει εμπλουτιστεί από κορυφαίας ποιότητας τοπικά υλικά που αν τα εντοπίσετε και τα χρησιμοποιήσετε, μπορείτε να αναβαθμίσετε σημαντικά τα πιάτα του εστιατορίου σας. Μερικά «νόστιμα» παραδείγματα είναι τα τυριά με ονομασία προέλευσης, οι ξηροί καρποί, όπως τα καρύδια, τα αλλαντικά, όπως ο καβουρμάς και το απάκι, τα ψαρικά, όπως ο τόνος Αλοννήσου και η καπνιστή πέστροφα, η κάπαρη και το ντοματάκι Σαντορίνης αλλά και η ξακουστή φάβα της, τα υπέροχα παραδοσιακά γιαούρτια, τα αποξηραμένα σύκα της Σύμης, το επώνυμο ελαιόλαδο και πολλά άλλα. Ενισχύοντας τις παραδοσιακές συνταγές με αυτά τα καλούδια, μπορείτε όχι μόνο να εντυπωσιάσετε την πελατεία σας, αλλά και να ενισχύσετε τους τοπικούς παραγωγούς.

Εκτός από τα τοπικά, παραδοσιακά προϊόντα, προκειμένου να απαντήσετε και στην τάση του καταναλωτικού κοινού για πιο υγιεινές επιλογές, μπορείτε να εμπλουτίσετε τις συνταγές του εστιατορίου σας ενσωματώνοντας σε αυτές τροφές που θεωρούνται πολύ θρεπτικές (τα λεγόμενα superfoods), ή να δημιουργήσετε εναλλακτικά ένα υγιεινό/διαιτητικό μενού.

Η παραδοσιακή ελληνική κουζίνα είναι σε μεγάλο βαθμό συνυφασμένη με την μεσογειακή υγιεινή διατροφή. Είναι ήδη αναγνωρισμένη διεθνώς ως πηγή μακροζωίας, και πολλές φορές μάλιστα οι τροφές της λειτουργούν ως φυσικά φάρμακα. Γιατί, λοιπόν, να μην συνδυάσετε το τερπνόν μετά του ωφελίμου και στο εστιατόριό σας;