Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog article main image

Οίνος ο αγαπητός

Τάσεις που αξίζουν προσοχής, εξελίξεις και μυστικά σερβιρίσματος για το πολυαγαπημένο κρασί. 

 

Τάσεις

·         Το ροζέ κρασί κερδίζει διαρκώς έδαφος στις προτιμήσεις των καταναλωτών, ιδιαίτερα των νέων αφού μπορεί να συνοδεύσει ιδανικά τη μεσογειακή κουζίνα.

·         Το βιολογικό κρασί αποτελεί μια άλλη τάση του καιρού μας. Τα πλεονεκτήματά του δεν αφορούν τόσο την καλύτερη γεύση και το άρωμα, όσο την απουσία χημικών ουσιών στο τελικό προϊόν.

·         Μια άλλη, αρκετά δημοφιλής τάση στον νεανικό πληθυσμό, είναι το φρέσκο κόκκινο κρασί. Το λεγόμενο Beaujolais Νouveau (Μποζολέ Νουβό) που είναι έξτρα αρωματικό.

Αρμονία – Ταίριασμα

·         Το Καμπερνέ θα αναδείξει το κόκκινο κρέας, όπως και τα κρασιά του Μπορντό ενώ για τα πικάντικα κρέατα, το Συράχ είναι ιδανικό όπως και το Ξινόμαυρο. Το Σαρντονέ θα αναδείξει όλα τα λιπαρά ψάρια και θαλασσινά ενώ το Μοσχάτο d’ Asti αγαπάει πολύ τα επιδόρπια και όλα τα πιάτα που περιέχουν ζάχαρη. Η σαμπάνια και οι αφρώδεις οίνοι, τέλος, ταιριάζουν με οτιδήποτε είναι εξαιρετικά αλμυρό.

Μυστικά σερβιρίσματος

·         Αν θέλετε να παγώσετε το κρασί, βάλτε το στη συντήρηση, στο σημείο με τη λιγότερη ψύξη, αλλά ποτέ στην κατάψυξη.

·         Χρησιμοποιείτε πάντα κολονάτα ποτήρια ώστε το χέρι να μην ακουμπάει το γυαλί ζεσταίνοντας το περιεχόμενο.

Από το Δειπνοσοφιστήριον Catering 
& τον Chef Δημήτρη Σκαρμούτσο

deipno-chef.jpg