Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog article main image

Οργάνωση, τάξη & ασφάλεια: 5 σημαντικά βήματα για το εστιατόριό σας.

Οι επιχειρήσεις εστίασης εξαιτίας του μεγάλου ανταγωνισμού και των διαφορετικών απαιτήσεων τους χρειάζονται πάνω από όλα οργάνωση, τάξη και να ακολουθούν πιστά τους κανόνες ασφαλείας. Παρακάτω ξεχωρίσαμε 5 βασικά βήματα που είναι χρήσιμο κάθε εστιατόριο να ακολουθεί για την σωστή λειτουργία και οργάνωση του.

 

1. Σωστός σχεδιασμός μενού για ανάπτυξη των πωλήσεων
Συζητήστε με τον chef σας το είδος της κουζίνας που θέλετε να επιλέξετε. Είναι το πρώτο βήμα, για να διαλέξετε τα πιάτα που ταιριάζουν στο ύφος του εστιατορίου σας. Επιλέξτε λίγα και ωραία πιάτα από τις προτάσεις του chef και μην ξεχνάτε ότι δεν έχει σημασία η ποσότητα, αλλά η ποιότητα της πρώτης ύλης και οι γεύσεις που τελικά θα προσφερετε!

2. Κοστολόγηση & Λογιστικά
Στις μέρες μας οι καταναλωτές είναι αυστηροί και θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί, να μην υπέρ-κοστολογείτε τα πιάτα σας. Με βάση την πρώτη ύλη, το κόστος του ανθρώπινου δυναμικού και τα λειτουργικά σας έξοδα προσαρμόστε τις τιμές σας. Προσοχή, να διατηρείτε τα λογιστικά σας βιβλία πάντα σε τάξη σε περίπτωση ελέγχου.

3. Εκπαίδευση και ανάπτυξη του προσωπικού
Πάντα να βρίσκεστε σε ετοιμότητα με το προσωπικό σας. Να το εκπαιδεύετε και να αναζητάτε πολύτιμους συνεργάτες που θα οδηγήσουν την επιχείρηση σας στην κορυφή. Δημιουργήστε ένα εγχειρίδιο με τις αρμοδιότητες του καθενός για να αποφύγετε παρεξηγήσεις και κάντε σωστό καταμερισμό εργασιών και ρόλων.

4. Εξυπηρέτηση πελατών
Η άριστη εξυπηρέτηση των πελατών κάνει ένα εστιατόριο να ξεχωρίζει και να έχει πιστούς και αφοσιωμένους πελάτες. Η εξυπηρέτηση και η σωστή συμπεριφορά είναι από μονή της ένα δυνατό χαρτί διαφοροποίησης από τον ανταγωνισμό.

5. Υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να φροντίζετε τις συνθήκες παραγωγής, αποθήκευσης και διάθεσης των προϊόντων σας, ώστε να είναι σύμφωνες με τις αρχές ορθής υγιεινής πρακτικής. Η πιο ασφαλής λύση και για την επιχείρησή σας και για τους πελάτες σας είναι να παρακολουθείτε τη νομοθεσία και να τηρείτε με ακρίβεια το Σύστημα Διαχείρισης της Ασφάλειας των Τροφίμων, σύμφωνα με το Διεθνές Πρότυπο ISO 22000.

 

Καλή επιτυχία!

Από το 
Δειπνοσοφιστήριον Catering

dipnosofistirion-catering-logo.jpg