Παγωτό σαν σπιτικό: tips και ιδέες για να ενθουσιάσετε τους πελάτες σας
Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα γευστικό και απολαυστικό παγωτό; Ειδικά αν αυτό δίνει την αίσθηση του παγωτού που φτιάχτηκε με αγνά υλικά από τα χεράκια της μαμάς. Παγωτό σπιτικό, που δεν είναι δύσκολο στην παρασκευή του ενώ παράλληλα υπηρετεί στο απόλυτο ό,τι θέλουμε να σκεφτόμαστε ως παγωτό.
Με κρεμώδη υφή, πλούσια γεύση και τη φρεσκάδα υλικών καλής ποιότητας, περνάει στους πελάτες σας το μήνυμα ότι νοιάζεστε για αυτούς και σηκώσατε τα μανίκια για να φτιάξετε οι ίδιοι το παγωτό τους.
-Παγωτό με βάση το γιαούρτι
Το ελληνικό στραγγιστό γιαούρτι είναι μια σωστή επιλογή πρωταγωνιστή για το παγωτό που θα προσφέρετε στους πελάτες σας. Η απαλή υφή του γιαουρτιού και η πληρότητά του στα λιπαρά, είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεται ένα τέλειο παγωτό για να έχει κρεμώδη, απαλή υφή και πλούσια γεύση. Συνδυάστε το με φρούτα, αλλά μην πείτε όχι και σε υλικά όπως το κακάο.
Πολύ αγαπημένο γιαουρτένιο παγωτό είναι αυτό που συνδυάζει μπανάνα και σοκολάτα. Εύκολο στην Παρασκευή του και λατρεμένο. Αναμείξτε παγωμένες πολτοποιημένες μπανάνες, με μέλι ή σιρόπι αγαύης, γιαούρτι στραγγιστό, κακάο σε σκόνη και μερικές σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας. Παγώστε το και γαρνίρετε με τριμμένο φιστίκι και σιρόπι σοκολάτας.
Εναλλακτικά, μπορείτε να φτιάξετε παγωτό σε γεύσεις φρούτων πολτοποιώντας τα φρούτα παγωμένα και προσθέτοντας γιαούρτι στραγγιστό και μέλι. Με αυτόν τον εύκολο τρόπο, μπορείτε να φτιάξετε όποια γεύση φρούτου θέλετε.
-Παγωτό με γάλα καρύδας για τους vegan πελάτες σας
Τάση όμως αποτελεί και το παγωτό με φυτική βάση, που δεν απευθύνεται απαραίτητα μόνο σε vegan πελάτες. Τα παγωτά με γάλα καρύδας και αμυγδάλου έχουν ξεχωριστή γεύση, λιγότερα λιπαρά και θερμίδες.
Ένα υπέροχο παρφέ παγωτό, είναι αυτό που συνδυάζει τους ξηρούς καρπούς με την εξωτική και άκρως καλοκαιρινή γεύση της καρύδας. Αναμείξτε γάλα καρύδας με φυτική κρέμα γάλακτος, φυστικοβούτυρο και θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς. Παγώστε το και σερβίρετε σε μπισκοτένιους και τραγανούς κώνους παγωτού