Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog article main image

Παγωτό: Συμβουλές για να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα!

Αν το καλοκαίρι ήταν γλυκό θα ήταν σίγουρα παγωτό! Δεν πρέπει να λείπει από το μενού ενός εστιατορίου ή μιας καφετέριας ούτε από τα προϊόντα ενός φούρνου ή ζαχαροπλαστείου. Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες! Αν προσφέρετε λοιπόν παγωτό, πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί στην επιλογή σας, είτε στην περίπτωση που το αγοράζετε είτε αν το παρασκευάζετε μόνοι σας.

 

Οι πελάτες είναι πολύ απαιτητικοί και με το παγωτό τους και αναζητούν υψηλή ποιότητα, ποικιλία γεύσεων και πάνω από όλα λογικές τιμές. Συγκεντρώσαμε για εσάς κάποιες συμβουλές για σίγουρη επιτυχία στις πωλήσεις σας:

1. Συμβουλές για την παρασκευή ή την επιλογή αγοράς του παγωτού:

  • Η σύσταση και η επιλογή των πρώτων υλών καθώς και η σωστή προετοιμασία του.
  • Η σωστή παστερίωση του γάλακτος, ώστε να μην επηρεάσει την γεύση του παγωτού. Η  ιδανική θερμοκρασία για την παστερίωση του γάλακτος είναι οι 70-800C για 30 λεπτά της ώρας.
  • Προσοχή στην συρρίκνωση του παγωτού.  Θα πρέπει η θερμοκρασία του καταψύκτη να είναι σταθερή και να μην έχει σκαμπανεβάσματα. Να μην γίνεται χρήση συμπυκνωμένου γάλακτος. Να μην αποθηκεύουμε το παγωτό για μεγάλο χρονικό διάστημα. 
  • Ποιοτικά κριτήρια του παγωτού. Να ακολουθείτε πιστά η συνταγή του παγωτού πχ το ποσοστό του λίπους να μην υπερβαίνει στην δοσολογία, για να αποφεύγονται δυσάρεστες εκπλήξεις και να είναι ασφαλές για την υγεία του καταναλωτή.

2. Γεύσεις που είναι must! 
Οι φετινές γεύσεις που θα πρέπει να προσφέρετε για να αυξήσουν τις πωλήσεις σας είναι φιστίκι Αιγίνης, τριαντάφυλλο και καρύδα. Φυσικά θα πρέπει να υπάρχουν και τις πιο κλασσικές γεύσεις όπως βανίλια, καϊμάκι, σοκολάτα και σοκολάτα bitter. Επίσης, σταθερές αξίες που αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους είναι κρέμα με μπισκότα Oreo ή σορμπέ λεμόνι.

3. Τρόποι σερβιρίσματος
Το παγωτό σας, εκτός από τους κλασικούς τρόπους σερβιρίσματος -κυπελάκι, χωνάκι ή συσκευασία κιλού- μπορείτε να το προσφέρετε με κάποιο κλασσικό γλυκό για να εντυπωσιάσετε τους πελάτες σας. Μια ιδιαίτερη πρόταση μας είναι το γαλακτομπούρεκο με παγωτό φιστίκι Αιγίνης. Προσέξτε! Όταν θα προσφέρετε παγωτό στους πελάτες σας να μην είστε φειδωλοί στην ποσότητα, αλλά το αντίθετο.  Θα το εκτιμήσουν.

Ακολουθείστε τα παραπάνω και αν το παγωτό σας διαπρέπει και σε γεύση, είναι σίγουρο ότι θα αποκτήσετε σταθερούς θαυμαστές!