Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog article main image

Παντοπωλείο: 3 Tips για να κάνετε τη διαφορά εντός κι εκτός πόλεως!

Τα παντοπωλεία έχουν την τιμητική τους τις γιορτινές ημέρες και πολλοί τα επισκέπτονται για να προμηθευτούν τα απαραίτητα για τις ιδιαίτερες χριστουγεννιάτικες συνταγές τους ή για να γευτούν μοναδικές λιχουδιές, μιας και η τάση θέλει τα μοντέρνα παντοπωλεία – delicatessen που συνδυάζουν και την εστίαση. 

 

Ας δούμε 3 tips που θα σας βοηθήσουν να ξεχωρίσετε: 

1. Το προϊόν
«Ακούστε» τις ανάγκες των πελατών σας και προμηθευτείτε τα απαραίτητα για το παντοπωλείο σας, ώστε να είστε στις σταθερές επιλογές τους. Ξαφνιάστε τους ευχάριστα με νέα προϊόντα και προτείνετέ τους να τα δοκιμάσουν. Λάδι, κρασί, όσπρια, αλάτι, κάπαρη, ρίγανη, μπαχαρικά, μέλι, γλυκά του κουταλιού, αυγά, τυριά, αλλαντικά,  ελιές, παξιμάδια, ζυμαρικά, τσάι είναι στις σταθερές αξίες.

2. Η εξυπηρέτηση
Βασικό στοιχείο σε αυτού του είδους την επιχείρηση είναι η σχέση που θα αναπτύξετε με τους πελάτες σας για να γίνουν και τακτικοί. Η ευγένεια και το χαμόγελό σας μπορούν να τους κερδίσουν και φυσικά η εμπιστοσύνη που θα αποκτήσουν βλέποντας τη σταθερή γραμμή ποιότητας που ακολουθείτε στο εμπόρευμά σας. Ειδικά στην περίπτωση που το παντοπωλείο σας βρίσκεται στην επαρχία, αυτόματα μετατρέπεται στο μέσο που θα βοηθήσει τους επισκέπτες να γνωρίσουν καλύτερα τον τόπο σας. Οι συμβουλές σας για να τους κατευθύνετε σωστά είναι απαραίτητες.

3. Η εμφάνιση
Ο χώρος ενός παντοπωλείου κατά πλειοψηφία αποτελείται από τα τρόφιμα που διαθέτει. Αυτό για την εμφάνιση του καταστήματός σας είναι «δίκοπο μαχαίρι». Για παράδειγμα, τα αλλαντικά, τα μπαχαρικά, τα αποξηραμένα φρούτα, τα βότανα αν προβάλλονται σωστά βοηθούν στην προσέλκυση πελατών στο κατάστημά σας, αλλά ταυτόχρονα θέλουν ειδικό χώρο για να προστατεύονται από τις γύρω συνθήκες. Επίσης, κρατήστε ένα ενιαίο ύφος διακόσμησης σε minimal γραμμές, που να τονίζει τα προϊόντα σας και διανθίστε τη διακόσμηση με παραδοσιακά σκεύη ή μικρά καδράκια που «ξεδιπλώνουν» στους πελάτες την ιστορία του παντοπωλείου σας. Τέλος, βάλτε πινελιές εορταστικής διάθεσης στο χώρο που θα μεταφέρουν στους πελάτες σας το κλίμα των ημερών!

Θυμηθείτε! Οι γιορτές είναι η ευκαιρία σας για extra κέρδος και ανάπτυξη του πελατολογίου σας.

Καλή γιορτινή σεζόν!