Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog article main image

Παντοπωλείο παραδοσιακών προϊόντων.

Επιστροφή στην παράδοση!
Αρπάξτε την ευκαιρία σωστά. 

 

Μετά την περίοδο των γιορτών, όπου οι διατροφικές ατασθαλίες ήταν πολλές, οι περισσότεροι αναζητούν πιο υγιεινές λύσεις για το καθημερινό τους διαιτολόγιο. Τα παντοπωλεία στα οποία οι πελάτες μπορούν να βρουν αγνά, παραδοσιακά προϊόντα είναι από τις must στάσεις στην αναζήτηση των υγιεινών τροφών. Προετοιμαστείτε λοιπόν για να αυξήσετε τόσο τον τζίρο όσο και το πελατολόγιο σας.

 1. Ανανεώστε τα προϊόντα σας & προσφέρετε όλο και περισσότερες εναλλακτικές επιλογές στους πελάτες σας. Ναι μεν, το παντοπωλείο είναι συνυφασμένο με την παράδοση, αλλά εφόσον οι ανάγκες ολοένα και μεταβάλλονται  είναι επιτακτική ανάγκη να πειραματίζεστε, να δοκιμάζετε καινούργια προϊόντα και να δίνετε περισσότερους λόγους στους πελάτες σας να επιστρέφουν τακτικά.

 2. Παρατηρήστε τα είδη που «κινούνται» περισσότερο στο κατάστημά σας και αναδείξτε τα. Τοποθετήστε τα σε περίοπτη θέση, προμηθευτείτε επαρκείς ποσότητες, αναζητήστε παρεμφερή για να δείτε την εξέλιξή τους στις προτιμήσεις του κοινού.

 3. Συμβαδίστε με την εποχή και τις απαιτήσεις της. 
  Σίγουρα η ποικιλία είναι το ζητούμενο, σε συνδυασμό, με την άριστη ποιότητα φυσικά, αλλά ανά εποχή οι ανάγκες του κοινού μεταβάλλονται και εσείς αυτό μπορείτε να το εκμεταλλευτείτε κατάλληλα, προς όφελός της επιχείρησής σας. Για παράδειγμα, μετά την περίοδο των γιορτών οι περισσότεροι αναζητούν τροφές με αποτοξινωτική δράση και έτσι θα μπορούσατε να αναδείξετε προωθήσετε περισσότερο τέτοιου είδους προϊόντα πχ ξηρούς καρπούς, βότανα, super foods, πάσης φύσεως βιολογικά προϊόντα που βοηθούν να επιτύχουμε το στόχο της αποτοξίνωσης και της στροφής σε πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες.

 4. Καλύψτε όλο και περισσότερες περιοχές του χάρτη.
  Σε ένα παραδοσιακό παντοπωλείο δεσπόζουν καλούδια από όλη την Ελλάδα. Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, οι τόποι μας έχουν να προσφέρουν στο τραπέζι ιδιαίτερες νοστιμιές. Αναζητήστε από κάθε μέρος της Ελλάδας το καλύτερο που προσφέρει, είναι ιδιαίτερη η χαρά να βρίσκεις προϊόντα του τόπου καταγωγής ή ενός αγαπημένου σου τόπου, στο παντοπωλείο της γειτονιάς σου.

 5. Είναι θέμα τιμής...
  Πέρα από την ποικιλία και την ποιότητα που αποτελούν τις βασικές παραμέτρους επιλογής και προτίμησης ενός καταστήματος, για κάθε πελάτη, μια ακόμη σημαντική παράμετρος είναι το κόστος. Προσπαθήστε να  διατηρείτε τις τιμές σας σταθερές και ισοσταθμίστε το «αναγκαστικό» υψηλό κόστος κάποιων προϊόντων με event δοκιμών και ημέρες γευσιγνωσίας. Δείξτε έτσι στους πελάτες σας την φιλική σας διάθεση και δώστε τους τη χαρά να δοκιμάσουν τα μοναδικά προϊόντα σας.

Όταν η παράδοση συναντά την εξέλιξη και το μεράκι για τη δουλειά σας, δημιουργείται το σταθερό υπόβαθρο για την επιτυχία του αγαπημένου σας παραδοσιακού παντοπωλείου.