Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog article main image

Παντοπωλείο: Πόσο καλά αξιοποιείτε τα ατού σας;

Το παντοπωλείο στις μέρες μας έχει αλλάξει, έχει μεταμορφωθεί, έχει εξελιχθεί και αυτό του επιτρέπει να γίνει αρκετά ανταγωνιστικό σε σχέση με τα markets. Τα προϊόντα σας λόγω του ότι είναι πιο «ψαγμένα» και ιδιαίτερα μαγνητίζουν το κοινό και έτσι είναι εύκολο να δημιουργήσετε τακτικούς πελάτες που τα αγαπούν και τα προτιμούν σταθερά.

 

Μια καλή τακτική για να συνεχίσετε να κάνετε τη διαφορά είναι να κάνετε την έρευνά σας, να ανανεώνετε τα προϊόντα σας και να ξαφνιάζετε ευχάριστα τους πελάτες σας ξανά και ξανά! Προϊόντα που μπορούν να σας δώσουν προβάδισμα:

Τα βιολογικά
Δημιουργήστε μια ξεχωριστή γωνιά στο κατάστημά σας και αφιερώστε τη στα αγαπημένα και δημοφιλή bio προϊόντα. Ορισμένα τέτοια είδη μπορεί να είναι: Δημητριακά, Προϊόντα χωρίς γλουτένη, Ροφήματα- Αναψυκτικά-Χυμοί, Ζυμαρικά, Άλευρα, Όσπρια, Ψαρικά, Ελαιόλαδο και πολλά άλλα που θα φέρουν στο κατάστημά σας πελάτες που εύκολα θα μετατραπούν σε τακτικούς θαμώνες.

Τυροκομικά- Αλλαντικά
Το παντοπωλείο είναι συνδεδεμένο στο μυαλό μας με υλικά για ωραίους μεζέδες που εντυπωσιάζουν. Δώστε βάση στα αλλαντικά και στα τυροκομικά σας, αναδείξτε μικρούς παραγωγούς και κάντε τη διαφορά με γεύσεις από το εξωτερικό. Δώστε στους πελάτες σας την ευκαιρία να γνωρίσουν νέες γεύσεις που θα τους οδηγούν σε εσάς ξανά και ξανά.

Βότανα- Μυρωδικά - Ξηροί καρποί
Στα ράφια σας σίγουρα υπάρχουν οι παραπάνω θησαυροί της φύσης που μπορούν να απογειώσουν και τα πιο απλά πιάτα. Αναδείξτε τους, συνδυάστε τους σε ομάδες, βοηθήστε τους πελάτες σας βάζοντας πληροφορίες στα καρτελάκια των προϊόντων για να μάθουν τι είναι το καθετί και ποια είναι η καλύτερη τροφή με την οποία ταιριάζουν.

Μια νόστιμη δοκιμή θα τους πείσει
Είναι πολύ σημαντικό σε ένα παντοπωλείο ο πελάτης να μπορεί να δοκιμάσει το προϊόν πριν το αγοράσει, λόγω της οικείας και φιλικής αύρας του καταστήματος τις περισσότερες φορές το περιμένει. Δώστε του λοιπόν την ευκαιρία να καταλάβει από πρώτο χέρι ποια προϊόντα είναι τα αγαπημένα του, βγάλτε μικρούς μεζέδες και δημιουργήστε ένα φιλικό περιβάλλον που θα φέρει πελάτες και κατάστημα ποιο κοντά.

Επίσης, σε περίπτωση που στο παντοπωλείο σας έχετε φρούτα, λαχανικά και ποικιλίες καφέ, μια πολλή καλή ιδέα, ειδικά για τώρα τον Αύγουστο που η ζέστη βρίσκεται στο απόγειό της, είναι να φτιάχνετε μικρά δροσερά και μυρωδάτα smoothies με πρωτότυπα mix γεύσεων αλλά και καφέδες που θα δροσίσουν τους πελάτες σας όσο κάνουν τις αγορές τους.

Αναδείξτε τα ατού σας και δώστε στους πελάτες σας λόγους για να επιστρέφουν συχνά στο κατάστημά σας!