Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog article main image

Πόσο οργανωμένο είναι το κάμπινγκ σας για αυτό το καλοκαίρι; Διαβάστε μερικά χρήσιμα tips!

Το καλοκαίρι έφθασε και η τουριστική κίνηση ολοένα και αυξάνεται. Μιας και αρκετοί θα προτιμήσουν να περάσουν τις διακοπές τους σε ένα κάμπινγκ, οργανωθείτε εγκαίρως, για να είστε έτοιμοι να εξυπηρετήσετε την αυξημένη ζήτηση χωρίς δυσκολίες και απρόοπτα.

 

Η διαμονή σε κάμπινγκ προτιμάται συχνά, επειδή είναι πιο οικονομική επιλογή σε σχέση με τη διαμονή σε ένα κατάλυμα, αλλά υπάρχουν και αυτοί που ανεξάρτητα από το κόστος, θα επιλέξουν να περάσουν τις διακοπές τους σε κάμπινγκ, γιατί είναι μία μοναδική εμπειρία διαμονής, μέσα στη φύση, με άλλους που μοιράζονται παρόμοια ενδιαφέροντα, και συχνά, σε παρόμοιες ηλικίες, μιας και τα κάμπινγκ είναι αρκετά δημοφιλή στη νεολαία. Για να είστε λοιπόν «γεμάτοι» τους κρίσιμους μήνες του καλοκαιριού, σιγουρευτείτε ότι έχετε σκεφτεί διεξοδικά και έχετε διευθετήσει όλα τα παρακάτω:

1. Ελέγξτε τον χώρο σας και αποφασίστε αν θα χρειαστεί να κάνετε κάποιες αλλαγές, ώστε να φαίνεται περιποιημένος. Για παράδειγμα, είναι πολύ σημαντικό να έχετε καλή σήμανση, εκτός και εντός του κάμπινγκ, τα φυτά και τα δέντρα να είναι περιποιημένα και σε καλή κατάσταση, τα σημεία στα οποία θα μπουν σκηνές ή τροχόσπιτα να είναι καθαρά, οι κοινόχρηστοι χώροι να είναι σε άριστη κατάσταση και τέλος, οι διάδρομοι και ο διαχωρισμός των «οικοπέδων» να είναι ξεκάθαροι. Η εντύπωση που θα δώσει το κάμπινγκ σας σε πελάτες που έρχονται χωρίς να σας έχουν ειδοποιήσει προηγουμένως, είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί αποτελεί κριτήριο για να σάς επιλέξουν.

2. Σιγουρευτείτε ότι είστε καταχωρημένοι σε όλους τους δημοφιλείς οδηγούς που συμβουλεύεται το κοινό σας και φυσικά, ότι έχετε καλή παρουσία στο διαδίκτυο, όπου μπορεί κάποιος να σας ψάξει στοχευμένα, ειδικά άτομα νεαρότερων ηλικιών που συμβουλεύονται το διαδίκτυο για όλα. Επίσης, επειδή η επιχείρησή σας έχει τοπικό χαρακτήρα, υπάρχουν αρκετά εργαλεία που μπορούν να σας βοηθήσουν να προσελκύσετε πελάτες.

3. Εξασφαλίστε ότι όλες οι υποδομές του κάμπινγκ είναι λειτουργικές, όπως τα μπάνια, ο βραδινός φωτισμός, τα ψυγεία, το κυλικείο ή το εστιατόριο, αν παρέχετε τέτοιες υπηρεσίες. Δεν θέλετε να τρέχετε για επισκευές στο peak της δουλειάς σας, όταν θα πρέπει να ασχολείστε κυρίως με την υποδοχή και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών σας.

4.    Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στη σήμανση. Δείτε αν υπάρχουν αρκετές ταμπέλες στην γύρω περιοχή που να κατευθύνουν τους πελάτες στο κάμπινγκ σας και αν είναι στα ελληνικά και τα αγγλικά. Η είσοδος θα πρέπει να φαίνεται καθαρά και το βράδυ, οπότε προνοήστε για μία αρκετά μεγάλη και καλαίσθητη ταμπέλα που θα φωτίζεται. Η σήμανση πρέπει να είναι καλή και στο εσωτερικό του κάμπινγκ για να διευκολύνει την κίνηση των επισκεπτών σας και να τους κατατοπίζει για την πρόσβαση στους κοινόχρηστους χώρους.

Τέλος, όταν θα έχετε εξασφαλίσει ότι όλα είναι στην εντέλεια όσον αφορά τη βασική υπηρεσία, προσπαθήστε να εντοπίσετε σημεία βελτίωσης που θα κάνουν τους πελάτες σας να νιώσουν ακόμα πιο άνετα και θα ξεχωρίσουν το δικό σας κάμπινγκ από άλλα ανταγωνιστικά. Μερικές καλές προτάσεις είναι να  εγκαταστήσετε κάποια σκίαστρα για τον ήλιο σε σημεία που δεν προστατεύονται, να πάρετε μέτρα για τα κουνούπια που ενοχλούν κυρίως το καλοκαίρι, να παρέχετε στους πελάτες σας δωρεάν σαγιονάρες για να μένουν οι κοινόχρηστοι χώροι καθαροί, κ.ά.