Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog article main image

Πόσο «πράσινο» είναι το ξενοδοχείο σας;

Μία από τις κυρίαρχες τάσεις στον τουρισμό είναι η υιοθέτηση τακτικών φιλικών προς το περιβάλλον. Η τάση αυτή, εκτός του ότι συμβάλλει στην εξοικονόμηση του ξενοδοχείου, επιδεικνύει και τη περιβαλλοντική συνείδησή του, μαγνητίζοντας περισσότερους επισκέπτες.

 

Ήδη στη χώρα μας αρκετές ξενοδοχειακές μονάδες ακολουθούν τον «πράσινο δρόμο», με τη χρήση μεθόδων όπως σύστηµα διακοπής παροχής ρεύµατος όταν απουσιάζει ο επισκέπτης, φωτοκύτταρα στις τουαλέτες για τη µείωση κατανάλωσης νερού, ανακύκλωση χαρτιού, γυαλιού, µαγειρικού λαδιού και µπαταριών.

Μάλιστα, μιας και το έτος 2017 ανακηρύχθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη ως Διεθνές Έτος Βιώσιμου Τουρισμού για την Ανάπτυξη το Booking.com διενήργησε έρευνα (Sustainable Travel Report) σχετικά με το τι πιστεύουν οι σύγχρονοι ταξιδιώτες για τον βιώσιμο τουρισμό και παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο αριθμός των ταξιδιωτών που θα προτιμήσει τα πράσινα ξενοδοχεία το 2017 έχει μεγάλες πιθανότητες να διπλασιαστεί. Το 65% συμφωνεί με αυτή την πρόβλεψη σε αντίθεση με το 34% που έμεινε σε «πράσινο» κατάλυμα μόνο μια φορά μέσα στο 2016!

Επίσης, το 68% στοχεύει φέτος να επιλέξει χώρο διαμονής φιλικό προς το περιβάλλον. Σε σχέση με τον παγκόσμιο τουρισμό, πρώτοι στη λίστα έρχονται οι Κινέζοι με 93%, ακολουθούν οι Βραζιλιάνοι με 83% και τέλος οι Ισπανοί με 80%  συγκαταλέγονται στους ένθερμους fans της «πράσινης» τάσης!

5 απλοί τρόποι για να γίνει και το δικό σας ξενοδοχείο "πράσινο"!

  1. Προτιμήστε λάμπες χαμηλής κατανάλωσης.
  2. Χρησιμοποιήστε ανακυκλώσιμο χαρτί.
  3. Χρησιμοποιήστε ειδικό σύστημα ρεύματος και κλιματισμού που να απενεργοποιείται όταν δεν βρίσκεται κάποιος στο δωμάτιο.
  4. Ελέγξτε για τυχόν διαρροές νερού και τοποθετήστε οικολογικές κεφαλές στα ντους που αναμειγνύουν νερό με αέρα και μειώνουν την κατανάλωση του νερού κατά 30%.
  5. Εγκαταστήστε αντλίες θερμότητας - η πιο χρήσιμη και αποδοτική τακτική που βοηθά στην εξοικονόμηση ενέργειας.


Πηγή: https://news.booking.com/bookingcoms-2017-sustainable-travel-report/