Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog article main image

Ψητοπωλείο & κρεοπωλείο ΜΑΖΙ! Τα υπέρ και τα κατά.

Η γνωστή μας χασαποταβέρνα, δηλαδή ο συνδυασμός ψητοπωλείου και κρεοπωλείου, είναι ανάμεικτη δραστηριότητα, σύνθετη όσο και το όνομά της. Η συνύπαρξη αυτών των δυο ετερόκλητων τύπων επιχείρησης κάτω από την ίδια στέγη, είναι ωστόσο μια δοκιμασμένη συνταγή επιτυχίας. Αν σκέφτεστε να δραστηριοποιηθείτε στον τομέα, κάντε πρώτα μια καταγραφή των επιχειρημάτων υπέρ και κατά του εγχειρήματος:

 

Τα πλεονεκτήματα

•    Μια επιχείρηση με διπλή ταυτότητα αυξάνει τα περιθώρια τζίρου ανά πελάτη. Το αντικείμενο των δυο ιδιοτήτων της επιχείρησης είναι εντελώς διαφορετικό για τον επαγγελματία, όμως στα μάτια του πελάτη η μια υπηρεσία είναι αλληλένδετη με την άλλη. Η αγορά έτοιμου φαγητού παρακινεί την ταυτόχρονη αγορά ωμού κρέατος και το αντίστροφο.             

•    Δυο επιχειρήσεις που συστεγάζονται έχουν κοινά έξοδα συντήρησης. Τα έξοδα για το ενοίκιο ή η φορολόγηση του ακινήτου, τα πάγια έξοδα για ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, κλπ. επιμερίζονται στις δυο δραστηριότητες.

•    Μια πολύπλευρη επιχείρηση που καταφέρνει να ανταποκρίνεται άψογα σε διαφορετικές απαιτήσεις, αποτελεί δείγμα γραφής του επαγγελματισμού και της ικανότητας των υπευθύνων της. Αυτή είναι η καλύτερη διαφήμιση για μια επιχείρηση, αφού οι πελάτες θα αποχωρήσουν ευχαριστημένοι, για να επιστρέψουν φέρνοντας μαζί και τους φίλους τους.

 

Τα κατά

•    Δυο διαφορετικού τύπου επιχειρήσεις που συστεγάζονται είναι μια πρόκληση, αφού προϋποθέτουν ότι είστε πολύ καλοί και στα δυο. Μάλιστα, στην περίπτωση που η μια ιδιότητα υστερεί, ενδέχεται να δυσφημιστεί άδικα και η άλλη.

•    H πολυπλοκότητα του σύνθετου αντικειμένου απαιτεί την απασχόληση περισσότερου και εξειδικευμένου προσωπικού. Έτσι, ανεβαίνει το κόστος των εργατικών, που είναι το μεγαλύτερο έξοδο για μια τέτοια επιχείρηση.

•    Ο χώρος που φιλοξενεί την σύνθετη επιχείρηση πρέπει να πληροί προϋποθέσεις καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε δύο διαφορετικούς τομείς με πολύ αυστηρές προδιαγραφές. Αυτό προϋποθέτει την στέγαση σε έναν πολύ ευέλικτο χώρο, αλλά και την δαπάνη ενός σημαντικού αρχικού κεφαλαίου για εξοπλισμό.

•    Η διπλή ιδιότητα της επιχείρησης θα σας φέρει αντιμέτωπους με πολύπλοκη νομοθεσία κατά το στήσιμό της. Ωστόσο, οι σύνθετες νομικές διαδικασίες δεν αξίζει να αποτελέσουν εμπόδιο για μια τόσο καλή ιδέα επιχειρηματικής δραστηριότητας.