Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog article main image

Ρόδι: Από τη διακόσμηση ως τα πιάτα

Το ρόδι είναι χωρίς αμφιβολία κάτι περισσότερο από φρούτο. Και μόνο που το βλέπει κανείς αισθάνεται ευφορία και χαρά. Οι κατακόκκινοι και λαμπεροί καρποί του είναι πλούσιοι σε αντιοξειδωτικά και πολύτιμες βιταμίνες για τον οργανισμό. Το ρόδι είναι όμως και το φρούτο εκείνο που έχει εμπνεύσει τους καλλιτέχνες κάθε είδους. '

 

Ποιος δεν έχει ένα διακοσμητικό ρόδι στο σπίτι του ή ποιος δεν έχει δει το ρόδι να πρωταγωνιστεί σε ένα έργο τέχνης; Ας δούμε με ποιους τρόπους μπορείτε να εντάξετε το ρόδι τόσο στη διακόσμηση της επιχείρησής σας, όσο και στα πιάτα του καταλόγου σας.

-Το ρόδι στη διακόσμηση

Το ρόδι συμβολίζει την τύχη και την ευημερία. Άλλοι το συνδέουν και με τον πλούτο λόγω των άφθονων καρπών του γι’ αυτό και συνηθίζεται να σπάμε ένα ρόδι πετώντας το κάτω την πρωτοχρονιά. Σε κάθε περίπτωση το ρόδι είναι ένα όμορφο διακοσμητικό στοιχείο. Μπορείτε να βρείτε ομοιώματα ροδιού από μπρούτζο ή άλλο υλικό για να διακοσμήσετε τα τραπέζια σας ενόψει φθινοπώρου. Μπορείτε ακόμη να συμπεριλάβετε το ρόδι στην αποξηραμένη εκδοχή του, μέσα σε ένα βάζο με αποξηραμένα άνθη και αρωματικά κεριά.

-Το ρόδι στους καταλόγους

Το ρόδι είναι εύγευστο, θρεπτικό και είναι η πινελιά εκείνη που ανοίγει την όρεξη και φτιάχνει τη διάθεση. Κάπως έτσι μπορείτε να το αξιοποιήσετε με πολλούς τρόπους στους καταλόγους της επιχείρησής σας.

-Το ρόδι μέσα στην πράσινη σαλάτα

Το ρόδι ταιριάζει σχεδόν σε όλες τις πράσινες σαλάτες. Μερικά φύλλα άγριας ρόκας, σπανάκι baby ή ακόμη και φύλλα iceberg με μια απαλή σος, καπνιστό σολομό ή προσούτο, απογειώνονται αν προσθέσετε ρόδι. Μπορείτε ακόμη να πασπαλίσετε με ρόδι τα λαχανικά σχάρας.

-Ριζότο με ρόδι και κουκουνάρι

Το ριζότο της αφθονίας. Συνηθίζεται να το φτιάχνουμε την πρωτοχρονιά αφού είναι γεμάτο από συμβολισμούς της καλής τύχης. Επιλέξτε ένα μακρύκοκκο σπυρωτό ρύζι για να το γαρνίρετε με ρόδι, κουκουνάρι και μαύρη κορινθιακή σταφίδα. Προσθέστε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και είναι η ιδανική πρόταση για να συνοδεύσετε ένα κοκκινιστό κρέας ή το λεμονάτο κοτόπουλο του καταλόγου σας.

-Κους κους με ρόδι

Το ρόδι ταιριάζει πολύ καλά όμως και με το κους κους. Δοκιμάστε να εντάξετε το κους κους στο menu του εστιατορίου σας με ρόδι, σταφίδες και κομμάτια από ζουμερό πορτοκάλι. Μπορείτε και να συνοδεύσετε άλλα πιάτα με αυτό αλλά και να το προτείνετε με τη μορφή σαλάτας αν προσθέσετε μερικά φύλλα άγριας ρόκας ή φύλλα από σπανάκι baby.

-Ο χυμός του ροδιού

Και φυσικά ο πολύτιμος διατροφικά χυμός του ροδιού δεν γίνεται να λείπει από τους καταλόγους της επιχείρησής σας. Είναι βέβαιο πως θα κεντρίσει το ενδιαφέρον οικογενειών που βγαίνουν για φαγητό με τα παιδιά τους αλλά ακόμη και ενηλίκων που αποφεύγουν το αλκοόλ και αγαπούν την υγιεινή διατροφή!