Επικοινωνία
2168080500 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο & χρέωση βάσει παρόχου)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog article main image

Special Μαγειρικές

Fusion, twist, organic: Τρεις λέξεις που αντιπροσωπεύουν μια ολόκληρη φιλοσοφία στις κουζίνες του δυτικού κόσμου και σας καλούν να τις ακολουθήσετε για να δημιουργήσετε special πιάτα. Σας δείχνουμε πώς θα εξελιχθείτε και θα είστε πάντα μέσα στις γαστρονομικές εξελίξεις.

 

Fusion κουζίνα: Είναι η ανάμειξη γεύσεων, υλικών ή και τεχνικών από διαφορετικά μέρη του κόσμου, π.χ. Δύση-Ανατολή, Ευρώπη-Ασία. Σόγια, νουντλς, ταμπάσκο, τζίντζερ, κινόα, φαγόπυρος, τσία, καρύδα κ.ά. είναι υλικά που αναμειγνύονται με άλλα πιο ευρωπαϊκά για να δημιουργήσουν ένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Προσοχή, μην το παρακάνετε αφού κινδυνεύετε να δημιουργήσετε ένα ασαφές και μπερδεμένο αποτέλεσμα. 
 
Twist: Αυτή η τάση βασίζεται στην παραδοσιακή (π.χ. ελληνική ή μεσογειακή κουζίνα), πλην όμως υπάρχουν κάποιες παρεμβάσεις που εκμοντερνίζουν τη συνταγή. Αν οι πελάτες σας δεν είναι πάνω από 60, δεν έχετε καμία δικαιολογία για να μην κινηθείτε προς αυτήν την κατεύθυνση. 
 
Organic: Η ανάγκη για πιο υγιεινά τρόφιμα είναι δεδομένη. Όταν μάλιστα αυτά δεν έχουν πια τόσο μεγάλη διαφορά στην τιμή με εκείνα της συμβατικής γεωργίας. Προτιμήστε τα βιολογικά γιατί έχουν καλύτερη γεύση και είναι πιο αγνά ενώ ζητούνται όλο και περισσότερο από το κοινό. 
 
Με βάση τα παραπάνω στοιχεία σας προτείνουμε πέντε εύκολες συνταγές –οι τέσσερις πρώτες θεωρούνται κλασικές και διεθνείς- που θα δώσουν γκουρμέ στοιχεία ακόμη και στο πιο απλό μενού. 
 
Πολύχρωμη σαλάτα με κινόα
Επιλέξτε λευκή ή κόκκινη βιολογική κινόα και προσθέστε πολύχρωμες πιπεριές κομμένες σε κύβους, φρέσκο κρεμμύδι, αβοκάντο και μπαχαρικά. Απαραίτητο είναι ένα γλυκόξινο ντρέσινγκ με μέλι και λεμόνι. 
 
Μοσχαρίσιο συκώτι με κρέμα βαλσαμικού και καραμελωμένα κρεμμύδια
Χρησιμοποιήστε μια μαρινάδα που θα έχει ως βάση βαλσαμικό ξύδι και μυρωδικά για να μαρινάρετε το κρέας δύο ώρες πριν το τηγάνισμα. Στη συνέχεια, περιχύστε το με μια σάλτσα που θα περιέχει βαλσαμική κρέμα, μαυροδάφνη και εσπεριδοειδή. 
 
Σαλάτα του Καίσαρα με Γουόστερ (Worcester) σος
Θα προσθέσετε δύο κουταλιές της περίφημης αγγλικής σάλτσας στο μείγμα του ντρέσινγκ, μαζί με μουστάρδα, σκόρδο και ελαιόλαδο, με το οποίο θα περιχύσετε τη σαλάτα στο τέλος. 
Νουντλς με γαρίδες, τσίλι και φύτρες φασολιών
Το μυστικό σε αυτό το πιάτο είναι ένα καλό, έτοιμο παρασκεύασμα τσίλι που να είναι γλυκό και ανεκτό ακόμη και από ένα παιδί. 
 
Λουκουμάδες με ζάχαρη καρύδας και πετιμέζι
Χρησιμοποιήστε βιολογική ζάχαρη καρύδας για εξωτισμό και δημιουργήστε ένα σιρόπι με πετιμέζι, νερό και κορν φλάουερ για να περιχύσετε τους λουκουμάδες στο τέλος και να τους δώσετε άρωμα και γεύση Ελλάδας.
 
Από το Δειπνοσοφιστήριον Catering 
& τον Chef Δημήτρη Σκαρμούτσο

deipno-chef.jpg