Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog article main image

Street food: ο executive chef Jean Louis Capsalas προτείνει…

Το street food υπάρχει εδώ και χρόνια, ωστόσο στο παρελθόν χαρακτηριζόταν ως φαγητό για τις αδύναμες οικονομικά τάξεις που δεν είχαν την πολυτέλεια να γευματίσουν σε κάποιο εστιατόριο. 

 

Η αλλαγή της μαγειρικής Τέχνης τα τελευταία χρόνια έκανε αρκετούς γνωστούς chef να αναβαθμίσουν με υλικά και πρώτες ύλες το street food, που σήμερα αποτελεί «μόδα» στην γαστρονομική ελίτ.

Οι 5 κανόνες του street food λένε ότι το street food τρώγεται στο χέρι και στον δρόμο χωρίς σκεύη σερβιρίσματος, χρειάζεται αναμονή αφού η ετοιμασία του φαγητού γίνεται εκείνη τη στιγμή και η σειρά θέλει την εξής διαδικασία: ο πελάτης πληρώνει και παίρνει το φαγητό ή αντίστροφα. Όταν δε, υπάρχουν πάγκοι με σκαμπό ή μικρά τραπεζάκια, αμέσως μετά το τέλος του φαγητού ο πελάτης πρέπει να ελευθερώσει τις θέσεις για τους επόμενους.

Η αρχή του street food στην Ελλάδα, έγινε με το τυλιχτό σουβλάκι και με το κουλούρι Θεσσαλονίκης συνοδεία τυριού. Σήμερα, οι επιρροές από άλλες κουζίνες από όλο τον κόσμο έχουν εμπνεύσει τους chef. Μπορείτε, λοιπόν, να σχεδιάσετε και να προτείνετε στους πελάτες σας κάτι διαφορετικό.

Ο executive chef Jean Louis Capsalas προτείνει:

·         Suchi με λαχανικά ή σουρίμι καβουριού

·         Φαλάφελ με σως αβοκάντο μέσα σε πίτα

·         Mini burger με τονοσαλάτα ή με τοματοκεφτέ

Από το Δειπνοσοφιστήριον Catering 
& τον Chef Jean Louis Capsalas

Δειπνοσοφιστήριο