Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog article main image

Συμβουλές και tips για την ανακαίνιση της κουζίνας του εστιατορίου σας.

Ανακαινίζοντας μια κουζίνα εστιατορίου ακολουθούμε διαφορετικές οδηγίες και σχεδιασμούς από μια σπιτική κουζίνα. Η σπιτική κουζίνα οργανώνεται και σχεδιάζετε για να εξυπηρετήσει μια οικογένεια ή ανάγκες κάποιων ανθρώπων, ενώ μια επαγγελματική κουζίνα σχεδιάζεται για να καλύψει τις ανάγκες περισσοτέρων είτε είναι σε χώρο εργασίας, σε εστιατόριο είτε ακόμα σε μαζική εστίαση, ενά παράλληλα βασίζεται σε κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.

 

 1. Σχεδιασμός και style
  Πριν αποφασίσετε να κάνετε οτιδήποτε πρέπει να διαλέξετε το στυλ που θέλετε να ακολουθήσετε και σας ταιριάζει και έπειτα να καταλήξετε στον προϋπολογισμό σας.
  Κατόπιν καταγράφετε τα βήματα για την διαδικασία παραγωγής του φαγητού π.χ. αγορά υλικών, αποθήκευση υλικών, ετοιμασία, μαγείρεμα, σερβίρισμα.  Μέσα από όλα αυτά τα βήματα θα οδηγηθείτε και θα κατανοήσετε την λειτουργικότητα του χώρου σας και πως θα τον ανακαινίσετε.
  Με την μέθοδο αυτή θα αξιοποιήσετε στο έπακρο όλον τον διαθέσιμο χώρο που έχετε, ώστε το προσωπικό να λειτουργεί και να κινείτε σωστά χωρίς να υπάρχουν εκνευρισμοί και άγχος για την σωστή και εύρυθμη προετοιμασία του φαγητού.
  Τέλος, αν η κουζίνα του εστιατορίου σας είναι σε «κοινή θέα» για τους πελάτες σας, το καλύτερο είναι η συμβουλή ενός ειδικού π.χ. interior designer για να αποτυπωθεί στο στυλ το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα.

 2. Εξοπλισμός
  Δημιουργήστε μια λίστα με όλο τον εξοπλισμό που θα χρειαστείτε. Αξιολογείστε την συχνότητα της χρήσης τους και υπολογίστε το κόστος τους.
  Μην ξεχνάτε, ότι σκοπός και στόχος της ανακαίνισης στην κουζίνα σας είναι η μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα της, η βελτίωση της λειτουργικότητάς της και η καλύτερη οργάνωσή της.
  Επιλέγοντας τον καλύτερο εξοπλισμό, δημιουργείτε τις κατάλληλες προϋποθέσεις προς την επιτυχία.

 3. Κανόνες υγιεινής και ασφάλεια
  Η τήρηση βασικών κανόνων υγιεινής είναι το Α και το Ω για την σωστή λειτουργία της κουζίνας.
  Θα πρέπει να υπάρχει καταγραφή και ενημέρωση του προσωπικού για τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας όπως:
 • Χρήση και αποθήκευση φαγητού
 • Ευαίσθητες τροφές και η συντήρηση τους
 • Κανόνες για τα κατεψυγμένα προϊόντα
 • Καθαριότητα του χώρου
 • Σωστή χρήση και τοποθέτηση των αιχμηρών αντικειμένων
 • Πυρασφάλεια
 • Φαρμακείο

Με την σωστή και οργανωμένη φροντίδα της κουζίνα σας, θα αποφεύγετε ατυχήματα και ελέγχους, που ίσως θα λειτουργήσουν ανασταλτικά στην εικόνα του εστιατορίου σας.

 

 

Τμήμα Operation
Δειπνοσοφιστήριον Catering

dipnosofistirion-catering-logo.jpg