Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog article main image

Τα 10 food trends του καλοκαιριού

Ρίχνουμε μια καλή ματιά σε όσα συμβαίνουν τώρα στις κουζίνες του κόσμου και επιλέγουμε δέκα από τις γευστικές τάσεις που σίγουρα θα μας απασχολήσουν το καλοκαίρι.  

 

Vegeterian

Μπορεί το ποσοστό των χορτοφάγων να είναι ακόμα χαμηλό όμως αυξάνεται πολύ, ειδικά στις νεαρές ηλικίες. Οι οπαδοί του κινήματος αναγκάζουν τον κλάδο της εστίασης να ανταποκριθεί και το πράσινο είναι το χρώμα που θα φορεί πολύ αυτό το καλοκαίρι.

Σχετική Πρόταση: Μπιφτέκια από κιμά σόγιας με λαχανικά  

Τάκος

Εντάσσεται στην  ευρύτερη τάση του street food που θα συνεχίζει να μας απασχολεί και τους μήνες που έρχονται. Τάκος, τορτίγιας, με καταγωγή από το Μεξικό αλλά με διεθνή απήχηση πια θα δούμε να αναστατώνουν το κέντρο της Αθήνας. Η μόδα της εποχής τα θέλει τώρα να συνδυάζονται περισσότερο με πράσινα φυλλώδη σαλατικά, αλλά και με πιο ακριβά υλικά εντός.
Σχετική Πρόταση: Τάκος με κιμά, λαχανικά και σος γιαουρτιού

Έθνικ γεύσεις

Ο πλούτος των κουζινών της Ανατολής εμπνέει τη Δύση. Για το 2018 προβλέπεται αυξημένο ενδιαφέρον του κοινού για τις βαθιά αρωματικές κουζίνες της Συρίας, του Ιράν και του Λιβάνου. Πέρα από το ήδη διαδεδομένο χούμους, υλικά όπως το ταχίνι, η χαρίσα, το ζαατάρ, αναμένεται να αναδειχθούν και να χρησιμοποιηθούν ακόμη περισσότερο στις κουζίνες.
Σχετική πρόταση: Σαλάτα Φατούς

Ιταλία

Οι καλοκαιρινές προτάσεις της Νότιας Ιταλίας (δροσερές σαλάτες με βάση τη ρόκα, ζυμαρικά, ριζότα, πίτσα) επανέρχονται δυναμικά στο προσκήνιο, πέρα από τις τρατορίες. Πολλά εστιατόρια προτιμούν το casual gourmet concept τους να εξυπηρετείται από τις ελαφρώς «πειραγμένες» ιταλικές προτάσεις τους.  

Σχετική πρόταση: Σπαγγέτι με φρέσκα θαλασσινά, ντοματίνια και φράουλες

Παγωτό

Τα πάντα γίνονται παγωτό, όλο και περισσότερο, σε αλμυρές γεύσεις και μοντέρνες αναζητήσεις που βάζουν φωτιά στην παράδοση, όπως για παράδειγμα το παγωτό φέτα (ή παρμεζάνα) που θα το δούμε ακόμη και να προστίθεται στη χωριάτικη σαλάτα. Το μαύρο παγωτό (όχι μαύρης σοκολάτας) από το φλοιό της καρύδας αποτελεί επίσης έναν τομέα όπου έχουμε να δούμε πολλά.

Σχετική πρόταση: Παγωτό Wassabi

Φυτικό γάλα

Το γάλα δεν είναι πια μόνο αγελαδινό, καθώς οι εναλλακτικές πληθαίνουν: γάλα αμυγδάλου, σόγιας, καρύδας, φουντουκιού, βρώμης, ρυζιού, για κάθε χρήση στην κουζίνα, από παγωμένα ροφήματα μέχρι κυρίως πιάτα.

Σχετική πρόταση: Φραπές ή Φρέντο με γάλα φουντουκιού  

Υγιεινά αναψυκτικά

Όσοι έχουν γεννηθεί μετά το 1990 φαίνεται να πίνουν λιγότερο αλκοόλ και να “γυρίζουν την πλάτη τους” στα κλασικά αναψυκτικά. Οι εταιρείες σπεύδουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους με premium τόνικ, σόδες σε διάφορες γεύσεις, παγωμένα αφεψήματα με βότανα.

Σχετική πρόταση: Αναψυκτικά μαστίχας

Γκουρμέ σουβλάκι

Τάση που στηρίζεται πάνω στην άνθιση του street food. Βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου ο εξευγενισμός δεν είναι ντροπή. Μπορείτε να δώσετε στο σήμα κατατεθέν της Ελλάδας μια πιο μοντέρνα αλλά και πιο ουσιαστική υπόσταση, με ποιοτικότερη πρώτη ύλη και ανανεωμένες προτάσεις. Ήδη το κάνουν αθόρυβα αρκετοί αυτήν την περίοδο.

Σχετική πρόταση: Τυλιχτό με σος καπνιστού τυριού και πολύχρωμες πιπεριές

Αβοκάντο 

Παντού! Στις σαλάτες, στα κυρίως, ακόμη και στα ροφήματα έχουμε δει τον τελευταίο καιρό (σε μορφή γρανίτας). Σταθερή τάση τα τελευταία χρόνια. Μην το παραμελείτε (αλλά και μην το παρακάνετε).

Σχετική πρόταση: Τοστ με αβοκάντο και κρεμώδες τυρί

Υγιεινά γλυκαντικά

Καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι και η τάση για υγιεινή διατροφή εξακολουθεί να κυριαρχεί στις τάσεις των τροφίμων αυτό το καλοκαίρι. Η στέβια, η αγαύη, το μέλι, το σιρόπι από σφένδαμο και η σάλτσα μήλου, αντικαθιστούν όλο και πιο συχνά τη ζάχαρη σε γλυκά, ροφήματα και κοκτέιλς.

Σχετική πρόταση: Ντάκιουρι με σιρόπι σφενδάμου. 

Από το Δειπνοσοφιστήριον Catering 
& τον Chef Jean Louis Capsalas

Δειπνοσοφιστήριο