Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog article main image

Τα γλυκά λικέρ του φθινοπώρου

Το λικέρ είναι ένα ποτό με σχετικά μικρή περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Η ποικιλία των λικέρ είναι μεγάλη, αν σκεφτείτε από πόσα φρούτα, συνδυασμούς τους και άλλους καρπούς ή ακόμη καρυκεύματα και λουλούδια μπορούμε να βρούμε ή να φτιάξουμε λικέρ. 

 

Τα αγαπημένα μας ηδύποτα έχουν μια vintage διάθεση και ειδικά όταν είναι χειροποίητα, εκείνος στον οποίο προσφέρονται, νιώθει πως τον περιποιούμαστε πολύ καλά. Τα λικέρ είναι ποτό του φθινοπώρου και έχουν θέση στους καταλόγους της επιχείρησής σας. Ας δούμε έξυπνους τρόπους για να «υιοθετήσετε» τα γλυκά λικέρ του φθινοπώρου.

Τα φθινοπωρινά λικέρ

-Το λικέρ κυδώνι είναι ένα απόλυτα φθινοπωρινό λικέρ. Μπορείτε εύκολα να το φτιάξετε μόνοι σας αφού τα κυδώνια είναι σε αφθονία αυτή την εποχή. Μην παραλείψετε την κανέλλα και τον αστεροειδή γλυκάνισο που τόσο ταιριάζουν τα αρώματά τους στο λικέρ κυδώνι.

-Το αγαπημένο limoncello δηλαδή λικέρ λεμόνι, δεν είναι αποκλειστικά φθινοπωρινό αλλά όπως όλα τα εσπεριδοειδή ταιριάζουν καλά στην εποχή. Στην περίπτωση που το φτιάξετε μόνοι σας, προτιμήστε ελληνικά λεμόνια που να μην είναι κερωμένα και αν είναι δυνατόν βιολογικά δηλαδή όχι ψεκασμένα, αφού ο φλοιός πρωταγωνιστεί στην παρασκευή του limoncello.

-Τα αρώματα του αχλαδιού και της βανίλιας που δεν θα την παραλείψετε αν φτιάξετε οι ίδιοι το λικέρ αχλάδι, ενθουσιάζουν και χαλαρώνουν. Φθινοπωρινό λικέρ, γλυκό και περιπετειώδες που θα κάνει την επιχείρησή σας να ξεχωρίσει.

-Το λικέρ κάστανο προλογίζει τον χειμώνα με τον καλύτερο τρόπο. Βρείτε το σωστό brandy για να παντρέψετε τα κάστανα και το αποτέλεσμα θα γοητεύσει.

Η θέση των λικέρ στους καταλόγους

-Ένα λικέρ είναι ο καλύτερος τρόπος για να ολοκληρώσει κανείς το γεύμα του. Ξεπλένουν το στόμα, στη λογική του καλοκαιρινού sorbet και αφήνουν μια γλυκιά αίσθηση στο στόμα. Μια καράφα μινιατούρα με vintage ποτηράκια του λικέρ, είναι ο καλύτερος τρόπος για να ευχαριστήσετε τους πελάτες της επιχείρησής σας στο τέλος ενός γεύματος.

-Τα λικέρ όμως μπορείτε να τα προσθέσετε και στις σαλάτες. Μια σος με λικέρ για την πράσινη σαλάτα του καταλόγου σας, μπορεί να αλλάξει χαρακτήρα στο πιάτο κάνοντάς το ακόμα πιο ενδιαφέρον. Μην παραλείψετε τα λικέρ από τις φρουτοσαλάτες. Μαρινάροντας τα φρούτα με το λικέρ, βοηθάτε να αναδυθούν τα αρώματά τους.

-Ένα λικέρ όμως έχει θέση και στα ζεστά ροφήματα. Δοκιμάστε να προσθέσετε λικέρ κάστανο ή φουντούκι μέσα σε έναν καλής ποιότητας καφέ φίλτρου και οι πελάτες σας θα ενθουσιαστούν. Και φυσικά μην ξεχνάτε ότι το λικέρ κυδώνι ή κεράσι μπορεί να αναδείξει το ζεστό ρόφημα της μαύρης σοκολάτας.