Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog article main image

Ταμείο: Έχετε σκεφτεί πόσο σημαντική είναι η επιλογή των προϊόντων που το περιβάλλουν;

Όταν τα πράγματα μπαίνουν σωστά στη θέση τους, έχετε και το κατάλληλο αποτέλεσμα. 

 

Όλα τα σημεία μέσα στο κατάστημα έχουν τη μυστική τους λειτουργία, ένα όμως ξεχωρίζει και δεν είναι άλλο από το ταμείο, ο τελικός προορισμός των πελατών.

Όλοι οι πελάτες καταλήγουν εκεί και μάλιστα τις περισσότερες φορές περιμένουν για ένα εύλογο χρονικό διάστημα, μέχρι να εξυπηρετηθούν. Αυτό λοιπόν το διάστημα δεν μένει ανεκμετάλλευτο, οι πελάτες που φτάνουν στο ταμείο για να πληρώσουν περιμένουν στην ουρά και «χαζεύουν» τριγύρω. Έτσι, τα προϊόντα που βρίσκονται γύρω από το ταμείο είναι προσεκτικά επιλεγμένα. Προτιμώνται συνήθως γλυκές λιχουδιές (σοκολάτες, γκοφρέτες σε mini συσκευασίες, τσίχλες, γλειφιτζούρια), άλλα αντικείμενα όπως μπαταρίες, ξυραφάκια, είδη ραπτικής κ.α και φυσικά οτιδήποτε μπορεί να τραβήξει την προσοχή των παιδιών, που θα τα κάνεις να το ζητήσουν από τους γονείς τους.

Ο χρόνος αναμονής στο ταμείο λειτουργεί «παραπλανητικά», τις περισσότερες φορές δημιουργούνται πλασματικές ανάγκες, για παράδειγμα όταν βλέπουν ένα στυλό και ασυναίσθητα το ρίχνουν στο καλάθι τους, γιατί πιστεύουν ότι το χρειάζονται και ευτυχώς λίγο πριν πληρώσουν το βρήκαν!

Επομένως, ένας καλός τρόπος για να αυξήσετε τις πωλήσεις της τελευταίας στιγμής είναι να τοποθετήσετε έξυπνα προϊόντα γύρω από ταμείο σας. Επίσης, το ταμείο είναι καλός τρόπος για να τοποθετήσετε ερωτηματολόγια ή κάρτες bonus, ώστε να ενημερώνονται οι πελάτες σας για τα προνόμια που έχουν από το κατάστημά σας. Βοηθήστε τους πελάτες σας να αξιοποιήσουν το χρόνο αναμονής τους στο κατάστημά σας προς όφελός σας.

Ξαναθυμηθείτε εδώ τις αποτελεσματικές τακτικές τοποθέτησης των προϊόντων στα ράφια των καταστημάτων «Έχετε Super market ή Mini market; τα πράγματα στη θέση τους και αυξήστε τις πωλήσεις σας»