Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog article main image

Ταχεία εστίαση: 3 tips για να ανατρέψτε την εικόνα του βλαβερού φαγητού!

Το γρήγορο φαγητό δεν είναι απαραίτητα και ανθυγιεινό. Αντιθέτως, μπορεί να είναι ιδιαίτερα θρεπτικό, ελαφρύ, ακόμα και διαιτητικό. Αν είστε στην αγορά του γρήγορου φαγητού, ξέρετε πολύ καλά ότι οι πελάτες σας, σας επισκέπτονται επειδή θέλουν μία γρήγορη λύση, για να ικανοποιήσει την πείνα τους και να τους βοηθήσει να συνεχίσουν τη μέρα τους με ανανεωμένη ενέργεια.

 

Όποιο και αν είναι το κυρίως προϊόν σας, είναι σημαντικό να το πλαισιώσετε και με κάποιες λύσεις που να ξεφεύγουν από την εικόνα του βλαβερού φαγητού. Ποιες όμως μπορούν να είναι αυτές;

1. Οι σαλάτες. Δώστε έμφαση στις σαλάτες και προσφέρετέ τις σε ποικιλία και σε ατομικές συσκευασίες ως συμπληρωματική λύση. Όταν κάποιος πεινάει, είναι  πιθανό να επιλέξει μόνο μία σαλάτα για γεύμα ή κολατσιό ή να την επιλέξει ως συνοδευτικό γιατί ξέρει ότι είναι ωφέλιμη και του προσφέρει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να έχει ενέργεια και να νιώθει καλά καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας.

2. Τα φρούτα. Ίσως να εντυπωσιαστείτε από το πόσοι πελάτες θα επιλέξουν να πάρουν και ένα φρούτο μαζί με το γεύμα τους, αν αποφασίσετε να τα εντάξετε στα προσφερόμενα προϊόντα. Φρούτα όπως οι μπανάνες, τα μήλα, τα αχλάδια, τα πορτοκάλια και τα μανταρίνια, μπορούν να φαγωθούν στο χέρι και άρα είναι ιδανικά για τον σκοπό. Είναι ένας από τους πιο εύκολους τρόπους να προσθέσετε μία υγιεινή λύση στον κατάλογό σας, με καλό περιθώριο κέρδους γιατί θα πωλούνται μεμονωμένα, αλλά και μία κίνηση που στην Ελλάδα θεωρείται ακόμα πρωτότυπη γιατί δεν το κάνουν πολλοί.

3. Εναλλακτικά γλυκαντικά. Δεν είναι λίγοι αυτοί που προσπαθούν να μετριάσουν τη ζάχαρη στην καθημερινή τους διατροφή. Για αυτούς τους πελάτες, θα πρέπει να υπάρχουν γλυκές επιλογές που να μπορούν να απολαύσουν χωρίς τύψεις, με διάφορα εναλλακτικά γλυκαντικά, όπως η στέβια. Εκτός από τη στέβια, υπάρχουν και άλλα φυσικά γλυκαντικά όπως το μέλι, το σιρόπι αγαύης και το σιρόπι σφένδαμου. Κάντε μία έρευνα και βρείτε συνταγές για τα γλυκά σας στα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποια από αυτά.

Ακολουθήστε τα παραπάνω tips και καλύψτε τις ανάγκες εκείνων που προσέχουν τη διατροφή τους! Ταυτόχρονα θα πρωτοτυπήσετε στον κλάδο που έχει συνδεθεί με πρόχειρο φαγητό χαμηλής ποιότητας.