Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog article main image

Τι ζητούν οι τουρίστες από μια ελληνική ταβέρνα το καλοκαίρι;

To καλοκαίρι οι τουρίστες κατακλύζουν την Ελλάδα για τον ήλιο και τη θάλασσα, αλλά και για το καλό φαγητό. Η ελληνική ταβέρνα, είναι το σήμα κατατεθέν του ελληνικού καλοκαιριού και η πρώτη τους επιλογή των τουριστών για φαγητό. Τί ζητούν λοιπόν από μία ταβέρνα και πώς μπορείτε να προετοιμαστείτε ανάλογα για να γίνετε σημείο αναφοράς για τους τουρίστες στην περιοχή σας; 

 

Τα προσεγμένα υλικά

Όπως ισχύει για όλους τους τουρίστες, όπου και αν βρεθούν στον κόσμο, ευελπιστούν σε μία ξένη χώρα να γευτούν αυθεντικές γεύσεις της εκάστοτε εθνικής κουζίνας με τοπικά υλικά και ασυνήθιστες για αυτούς γεύσεις. Έτσι, σε μία χώρα όπως είναι η Ελλάδα, περιμένουν να γευτούν το ξακουστό σε όλο τον κόσμο ελαιόλαδο στις σαλάτες και τα μαγειρευτά φαγητά, και όχι κάποιο διαφορετικό πιο οικονομικό λάδι, ντομάτες προσεκτικά επιλεγμένες, αυθεντικές ελληνικές ελιές, μυρωδάτα φρέσκα και αποξηραμένα μυρωδικά, τοπικά τυριά και αλλαντικά, καθώς και παραδοσιακές γεύσεις, όπως το στραγγιστό γιαούρτι, ο χαλβάς, τα σιροπιαστά γλυκά κ.ά. Φροντίζουμε λοιπόν τους τουρίστες στο φαγητό, σαν να ήταν οι πιο αυστηροί Έλληνες κριτές.

Οι επιλογές στο μενού

Όσο και αν θέλουμε να πρωτοτυπήσουμε στο μενού της ταβέρνας με ασυνήθιστα πιάτα και ιδιαίτερους συνδυασμούς υλικών, θα πρέπει στον κατάλογο οι τουρίστες να μπορούν να βρουν τα φαγητά που έχουν κάνει τη χώρα μας γνωστή στο εξωτερικό και που συχνά οι τουρίστες παραγγέλνουν ξανά και ξανά σε κάθε έξοδό τους στη χώρα μας. Ποια είναι αυτά; Ο μουσακάς φυσικά, η σπανακόπιτα, το σουβλάκι, το τζατζίκι, οι τηγανητές πατάτες, η χωριάτικη σαλάτα, το φρέσκο ψάρι και τα θαλασσινά – χταποδάκικαλαμαράκια κ.ά. Σε κάθε ένα από αυτά μπορείτε να δημιουργήσετε τη δική σας ξεχωριστή εκδοχή, αρκεί η δημοφιλής λέξη να φαίνεται ξεκάθαρα στον κατάλογο.

Ο χώρος και οι άνθρωποι

Ο χώρος της ταβέρνας προϋποθέτει μία χαλαρή ατμόσφαιρα οικειότητας και άνεσης όπου μπορεί ο καθένας να νιώσει ευπρόσδεκτος. Το σήμα κατατεθέν της ταβέρνας είναι η καρέκλα του καφενείου και τα ευέλικτα ξύλινα τραπέζια που όμως είναι στο χέρι σας να είναι γερά, σε καλή κατάσταση και να ‘δένουν’ με το ευρύτερο περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται η ταβέρνα σας. Τα πιάτα, τα μαχαιροπήρουνα και τα διάφορα σκεύη μπορούν να είναι απλά, αλλά ποιοτικά. Το κρασί που σερβίρεται παγωμένο σε καραφάκι με χαμηλά ποτήρια είναι ένα ειδοποιό ελληνικό στοιχείο για τους τουρίστες, γιατί δεν το βρίσκουν αλλού στον κόσμο, όμως για το σερβίρισμα του εμφιαλωμένου κρασιού, καλό είναι να προβλέψετε για ψηλά κολονάτα ποτήρια και τον ανάλογο εξοπλισμό.

Οι άνθρωποι στην πρώτη γραμμή της υποδοχής των τουριστών, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι δείχνουν προς τα έξω το καλύτερο πρόσωπο της ελληνικής φιλοξενίας, με το χαμόγελό τους, την ιδιαίτερη περιποίηση, και το μεράκι που βάζουν στη δουλειά τους. Σε μία ταβέρνα, ένας τουρίστας περιμένει να νιώσει σαν ένας από εμάς, και αν περάσει καλά, θα την προτιμήσει ξανά και ξανά για τη μεσημεριανή και βραδινή του έξοδο για φαγητό.

Η γνώση της αγγλικής γλώσσας

Στην σημερινή εποχή, δεν δύναται να δραστηριοποιηθούμε σε οποιαδήποτε επιχείρηση που απευθύνεται σε τουρίστες, χωρίς καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας. Εκτός από τη συνεννόηση με τους σερβιτόρους, οι ξένοι τουρίστες περιμένουν να βρουν και τον κατάλογο στα αγγλικά, αλλά και οποιοδήποτε άλλο μέσο χρησιμοποιούμε για να επικοινωνήσουμε νέα πιάτα, προσφορές κτλ., όπως ο πίνακας για ανακοινώσεις, φυλλάδια ή εποχιακοί κατάλογοι.