Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog article main image

Το καρπούζι σήμα κατατεθέν του καλοκαιριού

Το καρπούζι είναι το φρούτο σήμα κατατεθέν του Καλοκαιριού. Ξεκινάμε να το βρίσκουμε στους πάγκους της μαναβικής από τις αρχές Ιουνίου και όσο περνάει ο καιρός όλο και γλυκαίνει. Το καρπούζι είναι το πιο κοινό ίσως φρούτο που οι χώροι εστίασης συνηθίζουν να προσφέρουν στους πελάτες τους στο τέλος ενός γεύματος. Κομμένο σε μικρά κομμάτια σε μεγάλη πιατέλα, ενίοτε και με τη συνοδεία πεπονιού. Ας δούμε εναλλακτικούς τρόπους και tips για να εντυπωσιάσετε τους πελάτες σας προσφέροντας καρπούζι. 

 

-Sorbet από καρπούζι

Τα μικροσκοπικά ποτηράκια με το sorbet από καρπούζι που θα προσγειωθούν στο τραπέζι των πελατών σας στο τέλος του γεύματος, σίγουρα θα τους εντυπωσιάσουν. Το sorbet είναι έτσι κι αλλιώς μια ωραία πρόταση αφού αλλάζει γεύση στο στόμα μετά το φαγητό. Είναι όμως και εντυπωσιακό λόγω του χρώματός του αλλά και εύκολο στην παρασκευή του.

-Γρανίτα από καρπούζι

Ακόμη και οι μεγάλης ηλικίας πελάτες σας θα ενθουσιαστούν βλέποντας τις γρανίτες από καρπούζι που επιμεληθήκατε για εκείνους. Χρειάζεστε μόνο ξυλάκια παγωτού και θήκες για να πάρουν σχήμα οι γρανίτες σας. Τα υπόλοιπα απλά και εύκολα. Είναι μια πρόταση που πάει το καρπούζι σε άλλη διάσταση και οι πελάτες σας –μικροί και μεγάλοι- θα τη λατρέψουν.

-Χυμός καρπούζι με βρυσάκι πάνω στο καρπούζι!

Όταν έχετε μια μεγάλη παρέα να διαχειριστείτε, τότε μπορείτε να τους πάτε στο τέλος του γεύματός τους, ένα ολόκληρο καρπούζι με ενσωματωμένο βρυσάκι και πολλά ποτήρια με θρυμματισμένο πάγο. Τα πράγματα είναι απλά. Θα πλύνετε καλά το ακρπούζι και θα κόψετε στην επιφάνειά του ένα μικρό τετραγωνάκι ίσα ίσα να χωράει το μπλέντερ χειρός. Αλέστε με το μπλέντερ το καρπούζι εσωτερικά και στη συνέχεια κολλήστε πάνω του το βρυσάκι.

-Σαλάτα καρπούζι

Αν πάλι δεν θέλετε να σερβίρετε το καρπούζι ακριβώς στο τέλος του γεύματος, τότε μπορείτε κάπου στη μέση να εκπλήξετε τους πελάτες σας, προσφέροντάς τους μια δροσιστική σαλάτα από καρπούζι. Θα κόψετε μικρά κομματάκια το καρπούζι, θα προσθέσετε θρυμματισμένη φέτα, λίγες σταγόνες από ξίδι μπαλσάμικο και φρέσκα φύλλα από βασιλικό.

-Ψητό καρπούζι με μέλι

Ψήστε το καρπούζι χωρίς φόβο αλλά με πάθος. Ελαφρύ ψήσιμο στη σχάρα –ίσα ίσα να πάρει τις γραμμές του- και μερικές σταγόνες καλό θυμαρίσιο μέλι. Γλύκισμα που οι πελάτες σας πολύ θα εκτιμήσουν.