Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog article main image

Vegan διατροφή! Μία νέα τάση που μπορεί να σας ωφελήσει.

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά ενός επιτυχημένου εστιατορίου είναι η προσαρμοστικότητα του στις νέες τάσεις. Η προσαρμοστικότητα αποδεικνύει την εξέλιξη και τη διάθεση για ανανέωση. Μία από τις δημοφιλέστερες γευστικές τάσεις που θα μπορούσατε να υιοθετήσετε στον κατάλογό σας είναι η vegan διατροφή. 

 

Με τον όρο vegan διατροφή, εννοούμε όσους δεν καταναλώνουν κρέας, ψάρι, πουλερικά αλλά και τα παράγωγά τους. Οι οπαδοί της vegan φιλοσοφίας ολοένα και αυξάνονται και έτσι αυτή η τάση μπορεί να αποτελέσει αιτία για την ανανέωση του καταλόγου σας.

Ας δούμε παρακάτω πως μπορείτε να την αξιοποιήσετε:

Οι πρώτες ύλες
Η ελληνική γη ενδείκνυται για να στηρίξει αυτή την τάση, μιας και υλικά όπως λαχανικά, βότανα, ζυμαρικά, ξηροί καρποί και όσπρια βρίσκονται σε αφθονία. Το σπουδαίο είναι να γίνεται η επιλογή των υλικών με βασικό κριτήριο την ποιότητα τους. Δεύτερο κριτήριο είναι η ποικιλία, ώστε να αυξάνονται οι γευστικοί συνδυασμοί και να καλύπτονται οι ανάγκες των πελατών σας.

Αξιοποιήστε τα φρέσκα του κάθε μήνα, η ελληνική γη μπορεί να γεμίσει τον κατάλογό σας όλο το χρόνο με χρώματα, αρώματα και μοναδικούς γευστικούς συνδυασμούς. 

Η συμμετρία στον κατάλογό σας

Αν μιλάμε για ένα αμιγώς χορτοφαγικό εστιατόριο τότε τα πράγματα είναι πιο απλά, διότι πρωταγωνιστούν ξεκάθαρα αυτές οι γεύσεις. Αν όμως θέλετε να συμπεριλάβετε και τέτοιες γεύσεις μαζί με άλλες, θα χρειαστεί να διατηρηθεί ισορροπία τόσο στον κατάλογο όσο και σε άλλες παραμέτρους όπως η γεύση και η εμφάνιση των πιάτων.

Αναδείξτε σωστά και αυτή την πλευρά σας χωρίς να φαίνεται ότι ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες, αποφύγετε λύσεις τετριμμένες απλά και μόνο για να καλύψετε και αυτούς τους πελάτες, αξιοποιήστε τη και εντυπωσιάστε ακόμα και εκείνους που για άλλο ήρθαν και τελικά θέλησαν να δοκιμάσουν τις vegan γεύσεις σας.

 

Ιδέες για ολοκληρωμένα vegan μενού

Ορεκτικό

Τηγανιτό κουνουπίδι με πικάντικη σάλτσα ντομάτας

Φακές σαλάτα με σως πιπεριάς

Γλυκόξινη σαλάτα με παντζάρια

Καρέ κολοκύθας με σκόρδο & κουκουνάρι
Βλίτα με βινεγκρετ χαρουπόμελου

Κυρίως πιάτο

Φάβα με κρεμμύδι φρέσκο

Μανιτάρια στιφάδο

Μπέργκερ με χούμους, μανιτάρια και μελιτζάνα

Πίτσα με μανιτάρια, πιπεριές και μανιτάρια

Μανιταρόσουπα

Επιδόρπιο

Ρολάκια κανέλας

Μπουκίτσες χαλβά με κουκουνάρι και δυόσμο

Ρολάκια μπακλαβά