Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog article main image

Χώρος Εστίασης: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την Πολιτική Ασφάλειας των Τροφίμων!

Για την σωστή λειτουργία του εστιατορίου ή της επιχείρηση σας στο χώρο των τροφίμων είναι αναγκαίο να υπάρχει κοινό όραμα όλων των υπαλλήλων, ώστε να επιτυγχάνεται η πλήρης ευχαρίστηση των πελατών, αλλά παράλληλα να νιώθουν ιδιαίτερα προστατευμένοι όσον αφορά στα υλικά που θα καταναλώσουν. 
Μια από τις βασικές παραμέτρους των ποιοτικών υπηρεσιών που προσφέρετε είναι η ασφάλεια και η υγιεινή των εδεσμάτων σας.

 

Για το σκοπό αυτό θα πρέπει να επιλέγετε με αίσθημα ευθύνης τις πρώτες ύλες, να φροντίζετε οι συνθήκες παραγωγήςαποθήκευσης και διάθεσης των προϊόντων να είναι σύμφωνες με τις αρχές ορθής υγιεινής πρακτικής, να επενδύετε στην ενημέρωση και εκπαίδευση του προσωπικού σας. 

Παράλληλα θα πρέπει να αναπτύξετε και να εφαρμόσετε το Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων ISO 22000:2005 που περιλαμβάνει τις δραστηριότητες από την παραλαβή μέχρι την παραγωγή και διάθεση των προϊόντων που παράγετε.

Μερικές βασικές προτάσεις ώστε να λειτουργήσει σωστά και ομαλά η επιχείρηση σας είναι να:

  • Τηρείτε με ακρίβεια το Σύστημα Διαχείρισης της Ασφάλειας των Τροφίμων σύμφωνα με το Διεθνές Πρότυπο ISO 22000
  • Διατηρείτε τους διαύλους επικοινωνίας που έχετε δημιουργήσει με τους προμηθευτές και τους πελάτες σας
  • Ενημερώνετε συνεχώς το προσωπικό πάνω στις αρχές ορθής υγιεινής πρακτικής
  • Ελέγχετε τακτικά την αποτελεσματικότητα του συστήματος λειτουργίας της επιχείρησής σας και διεξάγετε συναντήσεις για ανταλλαγή απόψεων με απώτερο σκοπό τη βελτίωση του
  • Παρακολουθείτε καθημερινά όλα τα κρίσιμα σημεία, καθώς και τα προαπαιτούμενα προγράμματα
  • Παρακολουθείτε και να τηρείτε τη νομοθεσία
  • Ακολουθείτε κατά γράμμα τις Οδηγίες Εργασίας
  • Εξασφαλίστε πόρους για την αγορά νέου, σύγχρονου εξοπλισμού, τη βελτίωση των εγκαταστάσεων σας, των υποδομών και του περιβάλλοντος εργασίας γενικότερα

Παράλληλα, είναι σημαντικό να θέτετε μετρήσιμους στόχους σχετικούς με την ασφάλεια των προϊόντων σας, οι οποίοι να παρακολουθούνται διαρκώς ως προς την επίτευξή τους.

Όλα τα παραπάνω θα σας διασφαλίσουν την υλοποίηση των επιθυμητών σας στόχων και θα κάνουν τόσο εσάς και τη διεύθυνση όσο και το υπόλοιπο προσωπικό σας  υπερήφανους που εργάζεστε αποτελεσματικά για την πρόοδο της επιχείρησης σας. 

Τηρώντας όλες τις παραπάνω προϋποθέσεις βοηθάτε τους πελάτες σας να αντιληφθούν την καλή σχέση ποιότητας-τιμής της επιχείρηση σας και έτσι θα τους μετατρέψετε σε πιστούς θαμώνες - το βασικό δηλαδή ζητούμενό σας.

Τμήμα Operation
Δειπνοσοφιστήριον Catering

dipnosofistirion-catering-logo.jpg