METROposts

Η εποχή των κοκτέιλ

Δόξα και αίγλη για τα κοκτέιλ που είναι στα πάνω τους αυτή την περίοδο. Ας δούμε πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε την τάση προς όφελός σας καθώς και ορισμένα βασικά στοιχεία θεωρίας.

Διαβαστε περισσοτερα

Φρούτα στη σχάρα!

Τα φρούτα –και κυρίως αυτά του Καλοκαιριού- γίνονται υπέροχα ψητά στη σχάρα. Η δυνατή θερμοκρασία της, κάνει τα φρούτα να βγάζουν όλα τα αρώματά τους. Η ζάχαρη που όλα τα φρούτα έχουν, καραμελώνει και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό. Τα φρούτα στη σχάρα είναι μια ωραία πρόταση για το εστιατόριο σας αφού μπορείτε να τα σερβίρετε στο τέλος ενός γεύματος συνοδευόμενα από παγωτό ή ακόμη και γιαούρτι.

Διαβαστε περισσοτερα

Μπίρα: τα είδη, οι αποχρώσεις και τα μυστικά της ξανθιάς αγαπημένης

Η μπίρα πρωτοεμφανίστηκε πριν από 5.500-6.000 χρόνια. Ένα ξεχασμένο βρεγμένο καρβέλι κριθαρένιο ψωμί ήταν η αιτία να αρχίσει μια ζύμωση που οι άνθρωποι παρατήρησαν και εξέλιξαν. Με την πάροδο του χρόνου, οι συνήθειές μας άλλαξαν, με αποτέλεσμα η κατανάλωση μπίρας να μην γίνεται μόνο εποχιακά και με σκοπό να μας ξεδιψάσει, αλλά στη διάρκεια όλου του χρόνου.

Διαβαστε περισσοτερα

Το καρπούζι σήμα κατατεθέν του καλοκαιριού

Το καρπούζι είναι το φρούτο σήμα κατατεθέν του Καλοκαιριού. Ξεκινάμε να το βρίσκουμε στους πάγκους της μαναβικής από τις αρχές Ιουνίου και όσο περνάει ο καιρός όλο και γλυκαίνει. Το καρπούζι είναι το πιο κοινό ίσως φρούτο που οι χώροι εστίασης συνηθίζουν να προσφέρουν στους πελάτες τους στο τέλος ενός γεύματος. Κομμένο σε μικρά κομμάτια σε μεγάλη πιατέλα, ενίοτε και με τη συνοδεία πεπονιού. Ας δούμε εναλλακτικούς τρόπους και tips για να εντυπωσιάσετε τους πελάτες σας προσφέροντας καρπούζι.

Διαβαστε περισσοτερα

Παιδικό Μενού

Τα σχολεία έκλεισαν και μύρισε πια Καλοκαίρι. Η διάθεσή μας σιγά σιγά ανεβαίνει καθώς πλησιάζουν οι καλοκαιρινές οικογενειακές διακοπές. Τα καλοκαιρινά μας βράδια θα βρίσκουν τους περισσότερους από εμάς σε μικρά ταβερνάκια δίπλα στη θάλασσα, σε εστιατόρια με κήπο ή ακόμα και σε εστιατόρια με θέα τα φώτα της πόλης. Τι κάνουμε όμως με τα παιδιά μας; Τα αφήνουμε στο σπίτι; Ή περνάμε μαζί τους οικογενειακές βραδιές;

Διαβαστε περισσοτερα

Ψητό καλαμπόκι. Κάτι από τα παιδικά μας χρόνια!

Το ψητό καλαμπόκι αποτελεί γεύση και ανάμνηση των παιδικών μας χρόνων. Έχει συνδεθεί με τις βόλτες μας τα απογεύματα του Καλοκαιριού και μας ακολουθεί σε όλες τις ηλικιακές μας φάσεις.

Διαβαστε περισσοτερα

Tips για το τέλειο καλοκαιρινό BBQ

Το Καλοκαιράκι είναι η καλύτερη εποχή για BBQ αφού δεν είναι λίγοι εκείνοι που θέλουν να αποφύγουν τα βαριά μαγειρευτά φαγητά με τα πολλά καρυκεύματα. Ψητό και σαλάτα είναι επιλογή πολλών πελατών που επισκέπτονται χώρους εστίασης. Σας δίνουμε 12 συμβουλές και ιδέες, για να οργανώσετε το τέλειο BBQ δίνοντας στους πελάτες σας αυτό ακριβώς που ζητούν.

Διαβαστε περισσοτερα

Μεσογειακή διατροφή: τα υλικά πρωταγωνιστές της

Η μεσογειακή διατροφή έχει αξιολογηθεί ως η κορυφαία διατροφή για τον οργανισμό. Υπάρχει όμως και μια σύγχυση γύρω από αυτήν. Μεσογειακή διατροφή δεν είναι οτιδήποτε περιέχει ελιά, ελαιόλαδο, λαχανικά ή ψάρι. Η μεσογειακή διατροφή είναι κάτι πιο συγκεκριμένο από αυτό και αξίζει την προσοχή μας. Ας βάλουμε, λοιπόν, μια κάποια τάξη.

Διαβαστε περισσοτερα

Παγωτό σαν σπιτικό: tips και ιδέες για να ενθουσιάσετε τους πελάτες σας

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα γευστικό και απολαυστικό παγωτό; Ειδικά αν αυτό δίνει την αίσθηση του παγωτού που φτιάχτηκε με αγνά υλικά από τα χεράκια της μαμάς. Παγωτό σπιτικό, που δεν είναι δύσκολο στην παρασκευή του ενώ παράλληλα υπηρετεί στο απόλυτο ό,τι θέλουμε να σκεφτόμαστε ως παγωτό.

Διαβαστε περισσοτερα

Όστρακα και θαλασσινά: απολαμβάνοντας τους θησαυρούς της θάλασσας

Τα όστρακα και τα θαλασσινά τα αγαπάμε. Μύδια, κυδώνια, στρείδια, χτένια, φούσκες, πετροσωλήνες είναι μερικά μόνο από τα πιο συνηθισμένα όστρακα στις ελληνικές θάλασσες. Γεύσεις μοναδικές, με αρώματα θαλασσινά. Ωστόσο, κρύβουν και μερικούς κινδύνους αν δεν ακολουθήσουμε κάποια βασικά ΠΡΕΠΕΙ.

Διαβαστε περισσοτερα