METROposts

Τα μυστικά της μαγειρίτσας!

Είναι το απόλυτο πιάτο για το Αναστάσιμο δείπνο και συνάμα ένα χορταστικό φαγητό που δεν επιβαρύνει το στομάχι το βράδυ της μεγάλης γιορτής της Χριστιανοσύνης. Η κλασική συνταγή είναι πάντα επίκαιρη, αλλά υπάρχουν και ενδιαφέρουσες εκδοχές που αξίζει να ανακαλύψετε. Αν λοιπόν έχετε προσθέσει και σεις στο μενού σας μαγειρίτσα παρακάτω θα βρείτε σημαντικά μυστικά. Δώστε προσοχή στη λεπτομέρεια ώστε να μείνουν οι πελάτες σας απόλυτα ευχαριστημένοι.

Διαβαστε περισσοτερα

Πασχαλινά γλυκά: Tips & ιδέες

Πάσχα χωρίς κουλουράκια και τσουρέκια δεν γίνεται! Αλλά τα τελευταία χρόνια δεν γίνεται επίσης χωρίς φράουλες, αλλά και χωρίς λεμονόπιτες. Σας δίνουμε χρήσιμες συμβουλές και προτάσεις είτε επιλέξετε παράδοση είτε κάνετε στροφή στις σύγχρονες τάσεις.

Διαβαστε περισσοτερα

Ιδέες για το σερβίρισμα του ψωμιού!

Από τη στιγμή που η κατανάλωση του ψωμιού έγινε προαιρετική για τους πελάτες στο εστιατόριο, με επιπλέον χρέωση, έγινε επιτακτική η ανάγκη το ψωμί να σερβίρεται λίγο πιο προσεγμένα, όχι μόνο για να δικαιολογεί την τιμή του αλλά και για να το επιλέγουν σταθερά οι τακτικοί πελάτες. Αρκετοί χώροι εστίασης προσάρμοσαν το σερβίρισμα του ψωμιού στα νέα δεδομένα. Επειδή όμως η τιμή του παραμένει χαμηλή σε σχέση με τον υπόλοιπο κατάλογο, είναι μία πρόκληση το να βρούμε κάτι που να κάνει εντύπωση και ταυτόχρονα να μην ξεφεύγει σε κόστος.

Διαβαστε περισσοτερα

Νηστίσιμα γλυκά για τον κατάλογό σας!

Αυτή τη Σαρακοστή, εκτός από τα κλασικά και δοκιμασμένα γλυκά του καταλόγου σας, μη διστάσετε να βάλετε και κάποια νηστίσιμα επιδόρπια, όχι μόνο για να δώσετε επιλογές στους πελάτες σας που νηστεύουν, αλλά και για να είστε στο πνεύμα της εποχής! Υπάρχουν τόσο ωραία γλυκά που είναι ταυτόχρονα και νηστίσιμα, που αν δείτε ότι κάποιο έχει μεγάλη ζήτηση μπορείτε να το βάλετε στη συνέχεια και στη μόνιμη λίστα σας.

Διαβαστε περισσοτερα

Το Μενού της 25ης Μαρτίου

Η παράδοση της κατανάλωσης μπακαλιάρου την ημέρα της μεγάλης διπλής γιορτής, εθνικής και θρησκευτικής, κρατάει εδώ και αιώνες. Η νοστιμιά του είναι ακαταμάχητη, ωστόσο οι λεπτομέρειες για να κάνετε τη διαφορά είναι πολλές και αυτά που πρέπει να προσέξετε ακόμη περισσότερα.

Διαβαστε περισσοτερα

Τα μυστικά της τέλειας μακαρονάδας!

Όλοι μαγειρεύουν ζυμαρικά και όλοι υποστηρίζουν ότι το κάνουν τέλεια. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι η παρασκευή τους έχει πολλά μυστικά για να είναι τέλεια. Μία πραγματική επιστήμη, της οποίας σας αποκαλύπτουμε ορισμένα μυστικά και σας δίνουμε ιδέες για να εντρυφήσετε σε αυτή.

Διαβαστε περισσοτερα

Καθαρά Δευτέρα! Τips για σίγουρη επιτυχία στην επιχείρησή σας!

Την Καθαρά Δευτέρα οι ταβέρνες είναι στην κορυφή των επιλογών μας γιατί, καθώς είναι και η πρώτη μέρα της Σαρακοστής, που κάποιοι νηστεύουν αυστηρά, ξέρουμε ότι εκεί μπορούμε να βρούμε μία μεγάλη ποικιλία από νηστίσιμα πιάτα! Δείτε παρακάτω κάποια πράγματα που πρέπει να προβλέψετε από πριν ώστε να κυλήσει ομαλά η κίνηση στο εστιατόριό σας σε μία μέρα με ιδιαίτερα αυξημένη ζήτηση.

Διαβαστε περισσοτερα

Σαρακοστιανά Μυστικά για Σίγουρες Απολαύσεις!

Γαρίδες, καραβίδες, καλαμάρια, σουπιές, όστρακα και άλλα συναφή θαλασσινά απαιτούν ειδικό χειρισμό από τους επαγγελματίες -είτε είναι φρέσκα είτε κατεψυγμένα- ώστε να φτάσουν στο πιάτο του καταναλωτή νόστιμα, μαλακά και ζουμερά. Παρακάτω, σας αποκαλύπτουμε κάποια χρήσιμα μυστικά που θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους.

Διαβαστε περισσοτερα

Tips οργάνωσης και επικοινωνίας για την βραδιά της Τσικνοπέμπτης!

Η Τσικνοπέμπτη είναι μία αδιαμφισβήτητη αφορμή για έξοδο! Παρέες, ζευγάρια, οικογένειες με παιδιά ή έφηβοι, φροντίζουν να μη χάσουν αυτή τη μοναδική ευκαιρία να βγουν από το σπίτι, να περάσουν καλά, και φυσικά, να απολαύσουν κατά κύριο λόγο το κρέας όπως προστάζει η παράδοση.

Διαβαστε περισσοτερα

Απόψυξη κρέατος: Διαλέξτε τον τρόπο που σας ταιριάζει

Υπάρχουν τρεις αποδεκτοί τρόποι για να ξεπαγώσετε το κατεψυγμένο κρέας, να διατηρήσετε την ποιότητα και τη γεύση του και να αποφύγετε υγειονομικούς κινδύνους.

Διαβαστε περισσοτερα