METROposts

Ιδέες και tips για δροσερά επιδόρπια και εντυπωσιάστε τους πελάτες σας!

Το επιβάλλει η θερμοκρασία και η αφθονία των φρούτων της εποχής. Το αποζητούν και οι πελάτες, που δεν ζητούν απλώς κάτι γλυκό ή ευχάριστο γευστικώς, αλλά και κάτι που θα τους δροσίσει, θα τους ανεβάσει και θα τους συναρπάσει.

Διαβαστε περισσοτερα

Συνταγές του καλοκαιριού για τον κατάλογό σας

Είτε διατηρείτε ταβέρνα είτε πολυτελές εστιατόριο, είτε βρίσκεστε δίπλα στο κύμα είτε μέσα στον αστικό ιστό, βάζοντας αυτές τις συνταγές στον κατάλογό σας, βάζετε υποψηφιότητα για γίνετε σημείο αναφοράς για τους πελάτες σας.

Διαβαστε περισσοτερα

Φρέσκα Ζυμαρικά από την Κουζίνα σας!

Όπως τα φρέσκα κρέατα και ψάρια είναι νοστιμότερα από τα κατεψυγμένα, έτσι και τα φρέσκα ζυμαρικά είναι πολύ καλύτερα από τα βιομηχανοποιημένα και αποτελούν μια έξυπνη επιλογή για να αναβαθμιστεί ο κατάλογος του εστιατορίου και να πολλαπλασιαστεί η γευστική απόλαυση.

Διαβαστε περισσοτερα

10 δημοφιλείς νηστίσιμες προτάσεις για τον καταλογό σας!

Η Σαρακοστή ξεκινά και εμείς σας προτείνουμε τα δέκα, ίσως, πιο αντιπροσωπευτικά νηστίσιμα πιάτα του καιρού μας, για να τα βάλετε στον κατάλογό σας.

Διαβαστε περισσοτερα

Πρωτότυπα πιάτα για το μενού της Τσικνοπέμπτης!

Πλησιάζει η μέρα που η τσίκνα και η μυρωδιά του καλοψημένου κρέατος καλύπτει τη χώρα (20 Φεβρουαρίου). Σας δίνουμε ιδέες για να τις προσθέσετε στα κλασικά κρεατικά της ημέρας και για να κάνετε τους πελάτες σας να μη βαρεθούν διαβάζοντας το μενού.

Διαβαστε περισσοτερα

Οι ποικιλίες των μαρουλιών και tips για να ανανεώσετε τα πιάτα σας!

Από τώρα μέχρι και τις πρώτες ανοιξιάτικες ζέστες τα φρέσκα μαρούλια είναι ο σταθερός καλεσμένος σε κάθε σαλάτα και σε κάθε παρουσίαση πιάτου. Εδώ σας δείχνουμε πώς να ξεχωρίζετε το κάθε είδος και να το αξιοποιήσετε για την καλύτερη χρήση.

Διαβαστε περισσοτερα

Κατεψυγμένα ψάρια: Έτσι θα βγάλετε λαυράκι!

Τα περισσότερα ψάρια, εφόσον έχουν καταψυχθεί και αποψυχθούν σωστά, θα διατηρήσουν τη γεύση και την υφή τους και για αυτό θεωρούνται ισότιμα με τα αντίστοιχα φρέσκα από πολλούς σεφ. Εδώ σας δείχνουμε τρόπους για να τα αξιοποιήσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Διαβαστε περισσοτερα

Σούπες Εποχής

Έχουν φανατικούς φίλους, που τις επιλέγουν τόσο ως ένα ελαφρύ γεύμα όσο και ως ορεκτικό πριν από το δείπνο. Εδώ σας προτείνουμε να τις φτιάξετε με εποχιακά λαχανικά, με τη χαμηλή τους τιμή και την υψηλή τους φρεσκάδα να αποτελούν πρόκληση για κάθε επαγγελματία.

Διαβαστε περισσοτερα

Όλα για τα μανιτάρια και τους συνδυασμούς τους!

Με τόσους τύπους μανιταριών, οι συνταγές και οι επιλογές για τον κατάλογό σας είναι απεριόριστες. Εδώ, εξετάζουμε τα προφίλ γεύσης και τα χαρακτηριστικά των πιο δημοφιλών ποικιλιών μανιταριών που θα βρείτε στην Ελλάδα και σας δίνουμε ιδέες για να τα αξιοποιήσετε καλύτερα.

Διαβαστε περισσοτερα

Συμβουλές για ένα σωστό Μενού!

Πέρα από τις à la carte προτάσεις ενός καταλόγου, υπάρχει και η εναλλακτική του μενού, η οποία μπορεί να αυξήσει τον τζίρο του εστιατορίου, αρκεί να έχει μελετηθεί σωστά. Η δημιουργία του, βέβαια, αποτελεί μια ολόκληρη επιστήμη που απαιτεί γνώση και εμπειρία. Σας παρουσιάζουμε πώς να το κάνετε σωστά και να αποκομίσετε οφέλη.

Διαβαστε περισσοτερα